Blogit
Valkoinen Harmaja

Habitare 2012

Teimme eilen ”pienen” road tripin Helsinkiin ja Habitare-messuille. Vierailin messuilla ensimmäistä kertaa ja olin innoissani, että minulla oli mahdollisuus päästä sinne lehdistöpäivänä. Koska matkamme oli pitkä (ajoimme vielä samana päivänä takaisin kotiin), tuli messut kierrettyä melko nopeasti läpi. Nyt vähän harmittaa, että ei ehditty viipyä esim. Protoshop-osastolla sen kauempaa. Mutta tässäpä vähän tunnelmakuvia.

Lehdistöpäivänä paikalla oli myös useita suunnittelijoita, kuten esim. kuvassa näkyvä Eero Aarnio. Oli mielenkiintoista kuulla muotoilijoiden tuotteista ja niiden suunnittelusta tarkemmin.

Messuilla näkyi paljon vaaleaa puuta ja vaneria. Yhdistettynä varsinkin mustaan, syntyy kaunis kontrasti. Yllä olevien kuvien tuotteet Lehtorinne Design Studio -osastolta.

Messuilla oli Aikamatka-näyttely, jossa esiteltiin klassikkotuotteita eri aikakausilta ja jokaisesta aikakaudesta oli luotu myös ajanhenkeen sopiva olohuone. Oma suosikkini oli ehdottomasti 1950-luku, mutta myös 1970-luku kiehtoi. Kaikilta vuosikymmeniltä löytyi jotain mieleistä. Ihastuin etenkin tuohon Kaj Franckin suunnittelemaan emalikippoon – kumpa tuollaisen löytäisi jostain!

Messuilta löytyi myös monta himoittua klassikkotuolia (varsinkin Vepsäläisen osastolta). Siellä kannattaakin käydä koeistumassa oma unelmiensa tuoli. Ihastelin kovasti myös tuota kuvassa näkyvää kudottua torkkupeittoa. Jos osaisin ja minulla olisi aikaa, kutoisin heti tuollaisen ja sitten vielä perään sellaisen pyöreän rahin (joita löytyy valmiina esim. Luhdan mallistosta).

Mielenkiintoinen osasto oli myös International Trash Hotel, jonka huoneet oli sisustettu romusta. Oma suosikkini oli huone nimeltään ”Kolo”. Valitettavasti siitä ei ole kuvaa, sillä huone oli täynnä ihmisiä juuri silloin, kun satuimme sinne. Lisäksi pidin todella paljon messukeskuksen yläkerrassa olleesta Salonki-osastosta, jossa myytiin antiikkia ja vintagea. Löysin sieltä erään aivan ihanan maljakon, joka ansaitsee oman postauksensa.

Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että oli oikein mieluisa visiitti. Habitaressa ei sisustusalaa aktiivisesti seuraavalle ole välttämättä kovin paljon mitään uutta, mutta sinne kannattaa mennä jo pelkästään visuaalisen silmänruoan takia. Messut ovat auki vielä sunnuntaihin 16.9. saakka.

Kommentit (29)

 1. Hanne

  HipHei, myös minun vanhemmilta löytyy tuo emalikippo ja saan sen kuulemma omaksi jos haluan… olen aina pitänyt sitä rumana, mutta oikeastaan se onkin aika hauska. Kiitos vinkistä 🙂

  • suvi m

   Näitähän löytyy sitten! Minusta se on tosi kaunis. Vähän samaa henkeä kuin nykyajan Siirtolapuutarha-sarjassa. Kannattaa vaalia tuota aarretta. 🙂

  • manteli

   Kyseisen Emalikulhon Tatti-koristehan on Esteri Tomulan, kulho itsessään on Kaj Franckin. Näitä on ainakin kahta kokoa, lisäksi vielä samaisella tattikuviolla on olemassa posliinikulho. Olen onnekkaana löytänyt omani aikoinaan edullisesti, samoin kuin muutkin Finelin emalikulhot, joita onkin kertynyt aika monta erilaisin koristekuvioin. 🙂

  • suvi m

   Aivan, kiitos tarkennuksesta. 🙂

   Minulla ei ole (vielä) yhtään emalikulhoa. Oletkin tosi onnekas jos sinulla on oikein kokoelma. 🙂

 2. Hanna H

  Jee, täältähän löytyi jotain tuttua. Kiva, että tykkäsit meidän Kolosta! 🙂 tiistaina purkamaan…

  • suvi m

   Hienoa työtä olitte tehneet!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *