Blogit
Valkoinen Harmaja

Flos Belvedere -ulkovalaisimet

No niin, nyt voisin kirjoitella niistä ihanista ulkovalaisimista, joita löysin – aihe ei kyllä vielä ole mitenkään ajankohtainen meille, mutta on kiva jo suunnitella näitäkin juttuja.

Norm Architect inspiraatiopostauksen kommenttilootassa tuli puhetta Flosin valaisimista, josta sain kimmokkeen mennä surffailemaan heidän nettisivuilleen. Flosin valaisimet ovat minulle ennestään tuttuja, mutta en tiennyt, että heiltä saa myös ulkovalaisimia. Flosin valikoimasta löytyi kaunis, Antonio Citterion Toan Nguyenin kanssa suunnittelema Belvedere-mallisto. Näihin ulkovalaisimiin ihastuimme:

Belvedere-valaisimet ovat samalla moderneja ja kodikkaita. Ei sellaisia ”ufoja” kuin nyt on paljon totuttu näkemään. Ajattelimme, että ehkä sittenkin otamme sisäpuolen kattovalaisimet (halogeenit luultavimmin) sähkömiehen kautta ja panostamme näihin ulkovaloihin. Ainoa asia, mikä näissä ulkovaloissa mietityttää on niiden väri – tiedoissa lukee, että ne ovat tummanruskeat. Kuvissa ne näyttävät mustilta tai tummanharmailta. Mikäli talostamme tulee valkoinen, uskon että valaisimet sopivat julkisivuun nätisti, mutta jos talosta tulisikin tumma, olisivatkohan lamput liian eri sävyiset talon värin kanssa…?

Talon sisäpuolen kattovalaisimet saavat olla mahdollisimman huomaamattomat. Viimeksi meillä oli ihan perushalogeenit, joihin olimme oikein tyytyväisiä. Minulle on tärkeää, että kattolamppujen valo on lämmin eikä valkoinen (tai varsinkaan sinertävä), sillä lämminsävyinen valo tuo kodikkuutta muuten niin moderniin sisustukseemme. Käsittääkseni ledeissä on valkoisempi valo kuin halogeeneissa. Tästä pitää vielä keskustella sähkömiehen kanssa tarkemmin…

kuvat: Flos

Kommentit (15)

 1. Anonymous

  >tulin taas kurkkimaan ja haaveilemaan mahdollisesta omasta Harmajasta 😉

 2. suvi m

  >Anonyymi: Kiva! Tervetuloa vaan! 🙂

 3. Inaria

  >Kivaa, etta postaat tanne puolelle viela. Oletko htinyt miettia, jos palaisit toisen blogin puolelle?xx

 4. Gloria

  >Kun kävin maahantuojalt eli Plusminukselta hakemassa ne meidän Flosin Porche Designin spotit, ihastuin samalla myös näihin Belvedere-ulkovaloihin – heillä oli useampi malli esillä siellä. Ja väri on todellakin tummanruskea, sain mukaani kuvaston, joissa näyttävät mustilta tai oikein tummanharmailta, mutta livenä väri on kyllä ihan tummanruskea. Mutta hienoja ovat!Valitettavasti ne eivät tule meille saareen juuri koska väri on väärä, olen onneksi löytänyt upeat mustat valaisimet saunan ulkoseinään, joissa valo sekä ylös- että alas.

 5. suvi m

  >Inaria: kiva, että vierailet tälläkin puolella. :)Mieleen on tullut monta juttua, joista olisi tehnyt mieli kirjoitella vanhaan blogiin, mutta antaa sen nyt olla tauolla. En ole vielä tehnyt päätöksiä jatkon suhteen, mutta jollakin tavalla aion tulevaisuudessakin bloggailla (sittenkin kun talo on valmis). Saa nähdä…Gloria: no voi hitsi, ei ne ruskeat kyllä ole ihan täydellisen väriset. Harmin paikka, sillä muotokieleltään nämä miellyttävät kovasti. Pitää vielä katsella muitakin vaihtoehtoja…Teidän valot kuulostavat ihanilta. Meilläkin oli alunperin tarkoituksena laittaa valaisimet, jotka valaisevat sekä ylös että alas.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *