Blogit
Valkoinen Harmaja

Flos 2097-30

Tässä se nyt on. Vihdoin. Meidän ruokailutilan uusi valaisin: Flos 2079-30. Juuri se valaisin, josta kirjoittelin jonkin aikaa sitten Tykkään-sarjani Moderni kattokruunu -postauksessa, vaan en arvannut silloin, että tämä valaisin päätyisi näinkin nopeasti kotiimme. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa: se on niin upea!

flos 2097_30_close

flos 2097_30

flos 2097_30_k_rt

flos_rt_2

Mistään uutuusvalaisimestahan ei tokikaan ole kyse, sillä Gino Sarfatti suunnitteli tämän valaisinklassikon jo vuonna 1958. Ja se on edelleen tuotannossa. Valasinta saa myös messinkisenä ja kuparisena (rajoitettu erikoiserä), mutta minusta tämä teräs on ajattomin vaihtoehto. Teräsmalli sopii meidän kotiimme parhaiten, kun ruokapöydän tuoleissa, keittiössä ja olohuoneen huonekaluissa on myös terästä. Tilasin omani tietysti Sisustuksen Koodista.

flos 2097_30_oh_rt

flos_rt_vino

flos_rt_oh

Valaisin on todella ylellinen ja luokin siksi kivan kontrastin muuten aika rentoon sisustukseemme, kuten siskoni osuvasti kuvaili. Valaisin antaa tehokkaan yleisvalon, mutta se on myös himmennettävä, joten tunnelmaa saa helposti luotua tilanteen mukaan. Polttimot ovat oikeasti jääkaapin valoja, eli niitä saa kätevästi hankittua, kun palavat loppuun.

flos_kirjahylly

flos_eames

flos_ruokailutila

Valaisimen johto on aika pitkä emmekä vielä uskaltaneet sitä katkaista, sillä aiomme jättää johtoon jonkin verran pituusvaraa. Ihan siitä syystä, että tämä on pitkäikäinen hankinta ja ennakoimme sitä mahdollisuutta, että tämä valaisin saattaa joskus tulevaisuudessa roikkua jossain toisessa kodissamme, jossa on korkeammat huoneet. Toki ylimääräinen johto pitää vielä kierittää piiloon, mutta hätähousuminä en jaksanut sitä odottaa, vaan kuvat oli nyt napattava.

Nyt tuntuu siltä, että olohuone-ruokailutilan sisustus on viimeistelty. Kruunattu sanoisin.

Translation: My new lamp: Flos 2079-30. I absolutely love it! This space is now perfect!

Kommentit (115)

 1. 10 x valaisin | homevialaura

  […] under: Valkoisen Harmajan Suvin Flos 2097/30 on jumalaisen kaunis myös. Kattokruunu voi olla myös moderni, eikä aina romanttinen tai […]

 2. Misty

  Wow! En ollut kuullutkaan tästä valaisimesta ennen kuin näin sen blogissasi ja hurahdin siihen samantien. Niin jotenkin oudolla tavalla ihana, erikoinen ja koukuttava 🙂 Haluaisin nyt myös meille tämän valaisimen, mutta on todella vaikeaa miettiä ostaisinko pienemmän vai isomman ja riiteleekö se muiden valaisinten kanssa. Sijoittaisin sen ehkä olohuoneeseemme ison Lokin paikalle, mutta mihin sitten laitan sen poloisen…Valaisin on yli 40 vuotta vanha ja olen saanut sen lainaksi vanhemmiltani 🙂 Ruokailupöydän päälläkin se olisi oiva, mutta lähellä on musta Tord Boontjen Garland ja mietin riiteleekö se sen kanssa liikaa.
  Onnittelut vielä upeasta valaisimesta!

 3. Wictoria

  Hi, I just got the same lamp, your blog was the one convincing me to get it. Looks fantastic! I live in New Zealand (but am Swedish, well 1/2 Finnish too:) and ordered it from the UK.

  Was it hard to assemble?

  • suvi m

   Nice to hear from you! 🙂 The lamp was quite easy to assemble, no problems.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *