Blogit
Valkoinen Harmaja

Eteisen ajaton klassikko

ritilapenkki

eteinen_ritilapenkki

penkki_muutodots

alvaraaltopenkki

eteinen

Artekin ritiläpenkki löytyikin sitten lähempää kuin kuvittelin. Sain nimittäin vanhemmiltani yhden heidän vanhoista ritiläpenkeistä. Tämä penkki on ollut perheessämme 80-luvulta saakka ja on edelleen hyvässä kunnossa. Penkki on hyvin käytännöllinen eteisessä ja sopii sinne minusta nätisti. Meidän penkkimme on se pienempi ritiläpenkkimalli, 153B.

Sen verran ehdin Artekin ritiläpenkkiä metsästää, että huomasin niitä olevan halvimmillaan tarjolla reilun satasen hintaan esim. huutonetissä ja tori.fi -verkkokirppiksillä.

Olen nyt uudelleen ihastunut Artekin tuotteisiin. Suunnittelin vähän, että siirtäisin saunatuvasta Artekin pyöreän pöydän vaihteeksi meidän olohuoneeseen sohvapöydäksi… Voisi sitä ainakin kokeilla.

Translation: I got this bench, which is a Finnish design classic (designed by Alvar Aalto for Artek), from my parents. They have several of these benches and we’ve had them since the 1980’s. They’re still in good condition and the design is timeless. The bench is really practical in our entrance hall.

Kommentit (28)

 1. kotonakivitalo

  Teillä on tosiaan ihanan valoisa ja kaunis eteinen! Minulla on ollut päähänpinttymänä, että uuteen taloon täytyy saada ritiläpenkki eteiseen. Ihan ei voinut kuitenkaan pitää sitä suunnittelun lähtökohtana, joten nyt näyttäisi siltä, että täytyy tyytyä E60 jakkaraan, jollainen meillä on tälläkin hetkellä eteisessä 🙂

  • suvi m

   Mutta onhan se jakkarakin aivan ihana! 🙂 Haaveilen juuri hankkivani niitä lisää meille…

 2. Anu

  Meillä on valkoinen, pitkä ritiläpenkki tuulikaapissa. Tykkään, on hieno.

  Joskin valkoinen värinä on sellainen, ettei sen päällä raaski istua eikä siihen oikein tohdi mitään laskeakaan. Mut näyttää hyvältä, eihän tää sisustaminen aina ole mitään käytännöllistä 😀

  • suvi m

   No niinpä. 🙂 Kyllähän siinä silmä lepää. Onneksi tuota penkkiä on kätevä pyyhkiä, joten siinä mielessä hyvinkin käytännöllistä.

 3. Sini

  Tuo on kyllä niin kaunis penkki ja sopii tuohon kuin nakutettu. Kunpa minunkin vanhemmiltani löytyisi tuollaisia aarteita! Olen jo jonkin aikaa etsinyt huutonetistä ja muualta tuota lyhyempää koivuisena, mutta nyt niitä ei taas tunnu olevan yhtään :S

  • suvi m

   Toivotaan, että sinullekin vielä löytyy ritiläpenkki jostain sopuhintaan! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *