Blogit
Valkoinen Harmaja

Erään pöydän matka

Viikkosiivous siirtyi tällä viikolla sunnuntaille minua kiusanneen mahapöpön takia. Joskus näin. Mutta nyt on koti siistinä ja teimme pienen muutoksenkin olohuoneeseen: siirsimme sinne Artekin pöydän saunatuvalta. Aiemmin sohvapöytinä olleet HAY:n ”Tray”-pöydät siirtyvät puolestaan saunatupaan. Saadaan pientä vaihtelua.

oh_ruokailutilaan

oh_artekinpoyta

olohuone2

oh_keittioon

Olohuoneeseen on valikoitunut ihan vahingossa samoja sävyjä tekstiileihin, huonekaluihin ja esineisiin. Mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi olohuoneesta löytyy kellertäviä sävyjä (tyynyistä, Tom Dixonin tuoksukynttilästä huonekalujen puuosista ja Phrena-valaisimen jalasta) sekä hennon vaaleanpunaisia sävyjä (tyynyistä, hortensiasta ja tauluhyllyllä olevasta taulusta). Yritän välttää sitä, että kaikki matchaisivat liian hyvin toisiinsa, ettei synny liian ”hengetön” sisustus. Nytkin olohuoneen tyynyt eivät periaatteessa sovi yhteen keskenään, mutta minusta ne näyttävät silti kivalta yhdessä. Ja löytyihän niitä yhdistäviä sävyjä sittenkin, kun tarkastelin tilaa kokonaisuutena.

tyynyt

oh_eames

oh_savyt

Tämä Artekin pöytä on matkannut perheessämme jo melkein 30 vuotta. Se ostettiin alunperin ruokapöydäksi äitini toimistoon, josta se matkasi siskoni kotiin ja sitten muutamien vuosien päästä minun ensimmäiseen opiskelija-asuntooni ruokapöydäksi. Vasta tänne nykyiseen kotiin muutettuamme, tuli pöydästä sohvapöytämallinen, kun hankimme siihen uudet lyhyemmät jalat Artekista. Saa nähdä minne pöytä joskus vieä matkaakaan tästä kodista…toivottavasti omille lapsilleni.

Ja niin, myytiin se Artekin sitten Sveitsiin, Vitralle, joka valmistaa monia designklassikoita… Onkohan se nyt hyvä vai huono uutinen…?

Translation: We moved the Artek table from our sauna-house to our living room. It’s a nice change.

Kommentit (45)

 1. Pia

  Moi, osaatko sanoa tuon Missoni-tyynyn mallianimeä tai numeroa? Kiitos paljon

  • suvi m

   Nuo Missonin tyynyt on teetetty Missonin kankaasta Sisustuksen Koodissa, eikä tyynyllä siksi ole mallinumeroa. Koodista kannattaa kysellä tarkemmin: info@sisustuksenkoodi.fi

 2. Fanny

  Hei,

  Voisitko kertoa vähän enemmän tuosta pelkkien jalkojen ostamisesta? Miten se onnistui ja mitä pelkät jalat maksoivat?

  • suvi m

   En valitettavasti enää muista mitä pelkät jalat maksoivat. Mutta ostimme ne paikallisesta, Artekia edustavasta myymälästä. Kannattaa kysyä lähimmältä Artek-jälleenmyyjältä lisää.

 3. Hannele

  Löysin tämän blogin ihan sattumalta kerran, kun googletin tuota Linie Desingin mattoa. Olen jo pitkään haaveillut tuosta matosta ja ollut jo monta kertaa aikeissa tilata maton mutta jostain syystä en oo vielä rohjennut tilata. Jotenki pelkään jos se ei olekkaan sellanen joksi sen kuvittelen. Mitä itse pidät matosta? Onko se luonnossa yhtä kaunis kuin kuvista antaa ymmärtää? 🙂

  P.S Teillä on todella kaunis koti ja tykkään sun blogista.. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *