Blogit
Valkoinen Harmaja

Entä jos…?

Vaikka olemme erittäin tyytyväisiä kotimme laattavalintoihin, jään usein miettimään millaisia laattoja olisin vielä halunnut johonkin tilaan. Usein nämä haaveet kohdistuvat erilaisiin mosaiikkeihin.

Minusta olisi esimerkiksi ollut ihanaa saada jonnekin kuusikulmaista mosaaiikkia – sitä harkittiin jo rakennusaikanakin, mutta toteutusasteelle se ei päässyt. Viime aikoina olen ihastellut kauniita kalanruotomosaiikkeja (esim. uusimmassa Dekon numerossa Pernille Kaalundin kuvaamassa kodissa). Myös pyöreät pikkumosaaiikit olisivat kauniita.  Ihan tavallinen ja yksinkertainen neliönmallinen laattakin on minusta ajaton ja hyvä valinta, edullinenkin vielä.

Keittiön välitilaan olen jo kaavaillut jonkinlaista muutosta, vaikka Mankku sanookin ettei sitä vähään aikaan laatoiteta uudestaan. Pidän kyllä nykyisestäkin laatasta, vaikka se osoittautuikin kiiltävämmäksi kuin olin alunperin kuvitellut. En silti voi olla miettimättä miltä välitilamme näyttäisi esim. marmoripintaisena.
Marmoristakin haaveilin jo rakennusaikana, mutta sitä(kään) emme tähän kotiin toteuttaneet mihinkään. Nyt se on jälleen niin kovin pinnalla, kuten viime syksynä arvelin käyvän.

Kaikkea ei tietenkään voikaan toteuttaa ja näistä jutuista on mukava ihan vain haaveilla ja ihailla toisten koteja, joissa ideat on totetutettu. Ehkä pääsen kesällä sisustamaan leikkimökkiä lapsille – sinne voisi ainakin vähän laittaa sitä valkoista peruslaattaa…

Haaveiletko sinä toisenlaisista laattavalinnoista omaan kotiisi, vaikka olet suht. tyytyväinen valintoihisi?

Translation: I chose here some of the materials that I could have picked for our home, although I’m very happy with our current choices.

kuvat: Pernille Kaalund, Pukkila, Ohlsson & Grethel

Kommentit (15)

 1. Gloria

  >Kyllä haaveilen, 10 vuoden jälkeen.Meillä on valkoiset laattalattiat kaikissa vessoissa ja kylpyhuoneissa (muutamassa kyllä pientä lisäväriä lisäksi) ja täytyy sanoa että ärsyttää, kun jokaikinen hius (kaksi paksu- ja pitkähiuksista tummaa naista perheessä) näkyy korostetusti – ja toki muukin roska. Eli vaikka valkoinen on suosikkini, täytyy varmaan lattian osalta siirtyä tummaan…Meillä eniten käytetyn kylpyhuoneen (masterbedroomin yhteydessä) remontti on pian ajankohtainen, joten mielelläni näitä luen!

 2. Terhi

  >Kyllä haaveilen. Olen erittäin tyytyväinen kylppärimme harmaaseen ja valkoiseen laatoitukseen ripauksella tiilenpunaista. Eteisen lattia on 20×20 cm ruskeata laattaa, johon olen viidessä vuodessa kyllästynyt, samoin pikkuvessan sekä lattia että seinät ovat siinä ja siinä etten ala niitä vaihdattamaan toisiin. Maku muuttuu ja vasta käytäntö näyttää mikä missäkin toimii.

 3. arleena

  >Meillähän on vessa vielä sisustamatta. Ajattelin sinne lattiapinnaksi mustaa kuusikulmaista laattaa, kuvassasi näkyvää.

 4. Anonymous

  >Leenahin kommentti oli niin totta. Minustakin tuntui että raksavaiheessa piti koko ajan olla päättämässä jostain asiasta PIAN, ja siinä pieniä lapsia hoidellessa pää löi välillä ihan tyhjää. Nyt 10 vuoden päästä to-del-lakin haluaisin vaihtaa kaikki materiaalit. Helpompaa nyt kun tekee kohde kerrallaan. Niin se tyyli vain kehittyy.

 5. Cinnabaria

  >Itseäni ei oikeastaan harmita muutakuin nämä keskikerroksen lattialaatat, tai no laatat on ihan kivat, mutta valkoisten saumojen kanssa on välillä hermo kireällä… 😉 Harmittaa lähinnä se, että en pitänyt päätäni kun olisin tahtonut valkoisen epoksilattian. Olisi se niin paljon helpompi… Tai ainakin kuvittelen niin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *