Blogit
Valkoinen Harmaja

Ensimmäiseen omaan kotiin

Minusta on kiva syksyisin suunnitella mielessäni opiskelijakotia ja miettiä millaisen sisustuksen loihtisin pieneen tilaan, pienellä budjetilla. Ensimmäiseksi tarkastaisin vanhempien varastot ja kirpputorit. Niistä löytää usein vaikkapa pinnatuoleja tai vanhoja 70-luvun tv-tasoja, jotka näyttävät taas ihan kivoilta. Kannattaa tsekata myös Retro&Romu Facebook-kirppis.

Jotain hankintoja tekisin Ikeasta. Omasta kokemuksesta voin suositella Klippan-sohvaa; se palveli meidän kodissa hienosti yli 10 vuotta. Päällisiä pestiin ahkerasti ja taidettiin ostaa vuosien varrella muutama uusikin. Työpöydän (tai pelkät pukkijalat) ja matonkin saattaisin hankkia Ikeasta.

Yksinkertaisia ja edullisia valaisimia löytää nykyisin vaikkapa Clas Ohlsonilta. Sieltä löytyy myös edullisia astioita ja aterimia, mutta suosittelen aloittamaan laadukkaan lempiastiasarjan keräämisen jo varhain. Sitten kolmekymppisenä on jo mukava kokoelma kerättynä ja rahaa säästyy muihin hankintoihin. Järkevää on alkaa kerätä jotain hyvin ajatonta (ja jonkun mielestä ehkä vähän tylsääkin) sarjaa, jossa ei trendivirtaukset näy niin selvästi. Iittalan valkoinen Teema on aina varma valinta.

Ensimmäinen oma opiskelija-asuntoni oli n. 42 m2 yksiö (Mankun kanssa yhdessä se vuokrattiin siis). Sisustimme sen pääosin vanhempieni vanhoilla huonekaluilla ja Ikea-löydöksillä. Ikea oli silloin juuri vasta rantautunut Suomeen ja siihenhän ihan hullaantui silloin! Ikeassa saattoi kulua koko päivä. Muistan vieläkin kuinka nautinkaan oman ensimmäisen kodin sisustamisesta. Sisustusinnostus vei niin kovin mukanaan, että aika pian aloimme etsiä entistä kivempaa vuokra-asuntoa ja muutimme jo muutaman kuukauden päästä aivan ihastuttavaan VOAS:in ullakkoasuntoon, jossa viihdyimme monta vuotta. Voi niitä aikoja! 😉

Millainen sinun ensimmäinen oma kotisi oli/on?

Kollaasissa: valaisimet: Clas Ohlson / työpöytä, sohva ja matto: Ikea / pikkutyyny: Länna Möbler / pinnatuoli: Kalliolla kukkulalla -blogi (google)/ tv-taso: Retro&Romu

Translation:
Here are few picks for a student’s first apartment. I’d choose something from the flea market and some furniture, like a sofa and a rug, from Ikea.

Kommentit (24)

 1. Valentine

  Heips!
  Myös mun ekassa kodissa oli Klippan -sohva (huikean hienolla denim-kankaalla ;)). Sekä mummun vanha keittiönpöytä ja silloisen poikaystävän vanhempien vanhat 70-luvun nahkanojatuolit, jotka kelpuuttaisin nykyiseenkin sisustukseen, oli hienot! Nykyisessäkin asunnossa on edelleen tuohon kotiin hankittu täyspuinen lipasto.
  Voi noita aikoja! (ihana muistella vanhoja näin :))

  • suvi m

   Meilläkin oli Klippaniin myös denim-kangas! 🙂 Se ei kyllä ollut yhtä ahkerassa käytössä kuin valkoinen.
   70-luvun nojatuolit kuulostavat hienoilta…

  • Valentine

   Eikä, nice! Kuule Suvi, mun blogissa on sulle haaste… 😉

   http://www.lily.fi/palsta/valentines-afternoon

  • suvi m

   Kaunis kiitos! 🙂 Mutta tiedätkös, olen tehnyt tuon haasteen niin monesti, että en oikeasti enää keksi mitään paljastuksia…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *