Blogit
Valkoinen Harmaja

Elämäni kodit: ensimmäinen yksiö

Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan, jossa pääsette kurkistamaan meidän edellisiin koteihin. Olin ihan varma, että olin jo postaillut niistä tänne, mutta olinkin tehnyt sellaisen postauksen ensimmäisessä blogissani vuosia sitten. Nyt päätin tehdä jokaisesta kodista oman erillisen postauksen. Minusta on kiva katsella vanhoja kuvia ihan vain kodeistakin ja miettiä miten se oma sisustustyyli on muuttunut – vai onko muuttunut?

ensimmaiseen_kotiin

Me olemme Mankun kanssa tämmöinen ”vanhapari”; muutimme yhteen vuonna 1998, kun minä pääsin Vaasaan opiskelemaan. Ensimmäisen oman kotimme sisustus muodostui vanhempieni ja siskoni vanhoista huonekaluista sekä muutamista Ikea-ostoksista. Sisustuksen pohja oli minusta hyvin skandinaavisen ajaton. Onneksi vanhempani olivat aikoinaan hankkineet laadukkaita Artekin kalusteita, sillä vaikka ne olivat vanhoja, minä raahasin niitä ilomielin opiskelijayksiöömme. Artekin ruokapöytä on ollut myös siskoni ja veljeni kodissa. Nyt oli minun vuoro (ja minun kotiin se lopulta jäikin, sillä onhan se vieläkin meillä).

Siskoltani sain Kriptoniten ajattomia tuotteita kuten tuon kollaasissa näkyvän valaisimen sekä kellon, joka onkin ollut osa meidän jokaista kotiamme. Ikeasta hankimme Lack-sarjan hyllyjä ja pöytiä, Klippan-sohvan sekä sisalmattoja. Minusta tuo Ikean kapea kirjahylly oli niin hieno silloin! Verhoiksi otin lapsuudenkodistani alla olevassa kuvassa näkyviä taiteltuja paperikaihtimia: kuka muistaa vielä nuo 80-luvun trendiverhot? Ikeasta ostimme puusälekahtimen yhteen suurempaan ikkunaan.

yksiokuvat

Ensimmäinen asuntomme oli yksiö suuressa opiskelija-asuntolassa. Asunto oli pitkänmallinen: toisessa päässä oli yksi suuri tila, jonne sisustimme makuuhuoneen ja olohuoneen yhdistelmän. Toiseen päähän jäi tila ruokapöydälle. Keskelle jäi pieni wc-kylpyhuone.

Tästä asunnosta ei ole monta kuvaa, sillä asuimme siellä vain puolisen vuotta. Näistä kuvistakin kaksi on muuttokuvia, joten asunnon sisustus näyttää keskeneräiseltä. Ruokapöytäkuvassa näkyy kissamme Moona, jonka seurasta saimme nauttia ensimmäiset opiskeluvuodet, kunnes hän sairastui. ♥

Sisustusinnostukseni alkoi tästä ensimmäisestä opiskelijakämpästä, kun huomasin miten perusasunnosta sai sisustettua ihan kivan näköisen kodin. Siitä alkoikin asuntokuume ja aloimme etsiä kivempaa kämppää. Seuraavaksi muutimme aivan ihastuttavaan ullakkoasuntoon, mutta siitä lisää tarkemmin omassa postauksessa myöhemmin.

Translation: I decided to start blog post series featuring all the homes where I have lived since I moved out from my childhood home. I decorated my first student apartment with some old Artek furniture that I got from my parents and with new purchases from Ikea. My sister also gave me some of her old stuff (like the Kriptonite lamp). I lived in this one room studio in 1998-1999 for about 6 months after which I moved into a cosy loft apartment together with my boyfriend (=my husband nowadays).

Kommentit (15)

 1. Wenni

  Vaasasta, Olympiakorttelin opiskelija-asuntoja..? Keittiö oli ainakin niissä juuri samannäköinen. Keittiön vastapäätä oli sitten kylppäri. Mies muutti pois sieltä jouluna -98 meidän ensimmäiseen yhteiseen asuntoon, joka ei tosin ollut enää Vaasassa 🙂

  • suvi m

   Jep, sieltä. 🙂 Asuimme siinä ”päärakennuksessa” syyslukukauden ajan.

 2. Tuija

  Osaisitko vinkata mistä saa lokkivalaisimeen ketjuja?

  • suvi m

   Kannattaa kysellä Lokkeja myyvistä valaisinliikkeistä.

 3. A hint of Cashmere

  Aivan ihana idea! En malta odotta seuraavaa postausta! Löysin vasta tänne ihanaan blogiisi ja tulen varmasti uudestaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *