Blogit
Valkoinen Harmaja

Ei menny niinku Strömsössä!

Saunakori pakattuna

Valkoisen Harmajan Facebookprofiilissa jo vihjailinkin ekasta saunareissustamme. Tämä sakki on nimittäin niin kärsimätöntä porukkaa, ettei saunalaseja voitu enää odottaa. Niinpä saunatupa ja kylppäri siivottiin sunnuntaina ja Mankku asetti pressun saunalasien paikalle. Toiveet olivat korkealla: päästään ensimmäistä kertaa omaan, uuteen saunaan!

Eväät oli varattu ja lasten kanssa luvattiin katsoa elokuvaa tuvan puolella. Mankku sytytteli takkakiuasta.

Saunatuvassa on tällä hetkellä vanha pieni Klippan-sohvamme, vanha matto ja sohvapöytä (sekä Artekin pöydän levy säilytyksessä)

Eipä mennyt kauaa, kun koko tilan valtasi epämiellyttävä käry ja paha haju. Kiukaasta ei ilmeisesti ollut vielä palanut kaikki ”tehdasmönjä” pois ekalla polttokerralla (jonka olimme suorittaneet aiemmin kiukaan ohjeiden mukaan).

Ankaran tuuletuksen jälkeen saimme tilan sen verran raikkaaksi, että lapset pääsivät sentään kylpyyn. Sitä he olivatkin taineet odottaa enemmän kuin saunaa. Minä kävin eka kerran tuolla suihkussa ja täytyy todeta, että kyllä on suihkuissa eroja! Saunan kylppärissä on iso Hansgrohen sadesuutin, josta tulee todella miellyttävä suihku. Aivan ihanaa! Talon puolella meillä on myös Hansgrohen Raindance-suihkut, mutta ei niiden ”sadetta” voi verrata tuohon isoon, kiinteään sadettajaan. Mankku tokaisi heti, että olisi pitänyt hankkia taloonkin tällaiset suihkut. Onneksi pääsemme nauttimaan niistä nyt ainakin saunarakennuksen puolella.

Tänään saimme kuulla, että saunalasit ovat matkalla tännepäin. Ne on välillä viety Suomesta Viroon karkaistavaksi. Tulee ilmeisesti halvemmaksi teettää se työ Virossa matkoineen päivineen. Kummallista! Mutta ehkä jo viikonloppuna pääsemme oikeasti saunaan! Mankku kyllä otti jo myöhään sunnuntai-iltana muutamat koelöylyt.

Kommentit (18)

 1. suvi m

  >Inka: Muistaakseni meidän suihkut on Croma 100 Showerpipe -mallia. Varmistan vielä Mankulta, kun hän tulee kotiin…

 2. Inka

  >Kiitos paljon tiedosta Suvi!Suihkut taitavat olla samat, joihin jo aiemmin päädyimme ja jotka tässä yhtenä päivänä tilasimme. Ihan mahtavaa kuulla noin positiivisia käyttökokemuksia, tuskin maltan odottaa uuteen suihkuun pääsyä :)Mielettömän kivan näköinen kylppäri teillä muuten, niinkuin koko kotikin!

 3. Anna Kallio

  ”Petran sanoo:
  >Hei, meillä on Hansgrohen hanat ja suihkut koko talossa, mallin nimeä en tiedä, mutta suihkut on ainakin ihan kamalat käytössä. En saa saippuaisilla ja liukkailla käsillä hanaa/suihkua auki, kun se kädensija siinä on niin ohut ja liukas, siitä ei saa minkäänlaista otetta!”

  -> Sama juttu täällä. En saa hanaa auki, kun käsissä on sampoota tai saippuaa. Silmiä ehtii kirvellä ennen kuin saan hiusdonitsilla tai sienellä hanan auki. EN suosittele estetiikasta huolimatta. Epäkäytännöllinen kaikin puolin muutenkin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *