Blogit
Valkoinen Harmaja

DIY: silkkipaperipussi LED-kynttilälle

Lupasin teille tarkempia ohjeita LED-kynttilöiden silkkipaperipussukoiden tekemiseen, joten tässäpä tulee kuvasarjan muodossa.

Yritin ensin väkertään pussukoita taittelemalla ”vapaasti”, mutta eihän siitä mitään tullut. Perheen insinööri keksi sitten tämän tavan. 😉 Eli pussukka syntyy helposti siten, että etsii sopivan kokoisen laatikon, jota alkaa paketoida kuin joululahjaa. Esim. puhelimen pakkaus on hyvän kokoinen. Paketoidessa kannattaa laittaa tarpeeksi teippiä sivusaumaan, jotta siihen ei jää reikää. Muuten paketoi sitten samalla tavalla kuin joululahjaa, mutta jätä toinen pääty auki.

Sitten varovasti laatikko pois paketin sisältä. Tämän jälkeen yläreuna taitellaan rennolla otteella. Ei haittaa vaikka pussukka on vähän ryttyinen – sen kuuluukin olla vähän sellainen.

Lopuksi vain LED-kynttilä sisään ja valmista tuli!

Tätä ideaa voisi soveltaa vielä esim. liimaamalla silkkipaperiin pieniä tarroja (vaikkapa pilkkuja) tai käyttämällä erilaisia papereita. LED-kynttilät ovat siinä mielessä kivoja, että tunnelmaa saa luotua semmoisiin paikkoihin, joihin ei tavallisia kynttilöitä voi sijoittaa.

Ei muuta kuin askartelemaan!

Translation: This is a simple DIY of how to make small sacks for LED-candles. Just find a box that is the size you want and then start wrapping it as you would do with Christmas presents. Leave the other end open and slide the box out. Then roll the edges down loosely. Finally place a LED candle inside. Simple!

Kommentit (25)

 1. Tanja

  Hei,
  nuo on aivan ihania ja ajattelin kyllä kopioida idean. Tuommoiset ovat kivoja vaikka lahjaksi kylään mennessä 🙂 Yksi tarkentava kysymys; onko tuo käyttämäsi paperi ihan tavallista silkkipaperia? Ei varmaan tarvitse miettiä mitään paperin paksuutta yms kun lähtee sitä hankkimaan? Kiitos jos ehdit vastailla!

  • suvi m

   Juu, ihan tavallista silkkipaperia ostin Tiimarista. En tiedä kuinka paksua tuo on. Se oli sellaisessa valmiissa paketissa, jossa taisi olla kaksi suurta arkkia taiteltuna.

 2. _susku

  Kiva idea! Led-kynttilät ovat mielestäni muuten melko rumia, mutta tällä tavalla voisin niitä ehdottomasti käyttää… olisivat tarpeeksi piilossa 🙂

  • suvi m

   Juu, eivät LED-kynttilät tavallisia kynttilöitä päihitä, mutta niitä voi käyttää sellaisissa paikoissa, joissa ei ole mahdollista käyttää oikeita kynttilöitä. Ja tuunausideoita voi keksiä loputtomiin… 🙂

 3. Anna-Mari

  Kiitos ideasta, tämmöset somat kynttiläpussukat lähtee meiltä kerhotädeille! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *