Blogit
Valkoinen Harmaja

Corocia

Kun taannoin kävimme hakemassa syyslannoitetta ja syksyisiä pihakasveja rautakaupasta, mieleeni jäi yksi kitukasvuisen näköinen kasvi. Se näytti jotenkin niin ihanan karulta. En saanut tuota kasvia mielestäni ja niinpä minun täytyi käydä se vielä myöhemmin ostamassa.

kummituspuu

kummituspuunoksat

kubus_kummituspuu

Kyseessä on Corocia, eli kummituspuu. Näitä myytiin pihakasvien osastolla, mutta minä sijoitin oman kummituspuuni kaunistamaan ruokapöytää. Kuten olen aiemmin kertonut, olen tänä syksynä ihastunut erityisen paljon harmaan sävyihin ja luulen, että viehätys tähän karuun kasviin liittyy tuohon samaan ilmiöön…

Translation: Grey has always been one of my favourite colours, but I love it even more this autumn. I saw this poor little plant a while ago and could not get it out of my mind. I had to go back and buy it. Grey and all kinds of little rough things inspire me very much at the moment.

Kommentit (33)

 1. Laura Renkonen-Sinisalo

  Hyvä kun pidät sisäkasvina, sopii upeasti tuohon – eikä valitettavasti pärjää Suomen korkeudella talven yli ulkosalla. Pensas on nimeltään Corokia cotoneaster ja on uusiseelantilainen alkuperältään 🙂

  • suvi m

   Kiitos tiedosta! Minun kasvitietämykseni ei ole kovin kattava. Toivottavasti tästä kasvista on iloa pitkään… 🙂

  • Saila

   Kasvista on iloa todella pitkään, vaikkakin se todennäköisesti ”kuolee”, siis tiputtaa ne suloiset lehtensä hyvinkin pian. Ainakin näin minulle kävi, kahden kasvin kohdalla. Mutta ei haittaa, sillä on upean näköinen ilman lehtiäkin. Varmastikin talomme on tuolle kasville liian kuuma sisäilman osalta, jossakin vanhassa rintamamiestalossa saattaisi lehdet pysyäkin. Toinen kasveista on minulla pienen jälkitapaturman takia maljakossa (kuului naps ja katkesi), jossa on ollut jo siis kohta 3 vuotta. Ja toinen on vielä ruukussa, ilman niitä lehtiä. Ja olen aina vaan valmis ostamaan uuden, sillä on vaan niin kaunis!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *