Blogit
Valkoinen Harmaja

Betoniseinän luominen Kalklitir-maalilla

Lupasin tarkempaa selostusta siitä, kuinka tein betonimaisen pinnan Kalklitir-maalilla meidän olohuoneen seinään. Eli nyt seuraa tarkemmat ohjeet siis. Kalklitir-maalin sain viehättävästä Legera-sisustusliikkeestä Kokkolasta ja sävyksi valitsin Winter Primon.

kalklitir_phrenaValmis Kalklitir-maalipinta

Koko homma alkaa tietysti esivalmisteluista. Ensin poistetaan listat ja teipataan seinän reunat katosta ja viereisistä seinistä. Teipataan myös suojamuovi kiinni lattianrajaan – tämä on tärkeää, sillä Kalklitir-maali on kuin kuravettä ja roiskuu ympäriinsä varsinkin tällä minun tekniikallani.

ennen_maalausta

Halusimme tässä samassa rytäkässä asentaa tv:n kiinni seinään ja piilottaa johdot seinän sisälle, joten teimme sitä varten reiät valmiiksi. Eli Mankku porasi kaksi reikää seinään: alimmaisesta reiästä johdot sujautetaan seinän sisälle ja ylimmästä reiästä ne tulevat ulos (tv:n takaa). Tästä löytyy lyhyt video Instagram-tililtäni.

Esivalmistelujen jälkeen sekoitimme Kalklitir-maalin. Kannattaa varata kannellinen astia, sillä ylimääräinen maali voidaan säilyttää siinä kätevästi. Jämämaalia voi käyttää vielä n. vuoden ajan.

maalinlevitys

Ja sitten vain sutimaan. Yleensä Mankku on meillä se, joka hoitaa maalaushommat, mutta tällä kertaa halusin maalata itse, sillä tavoitteena oli tehdä eläväistä jälkeä eikä tasaista maalipintaa. Jos Mankku olisi sutinut maalia, olisin koko ajan joutunut vieressä neuvoa, että millaista kuviota haluan. 😉 Eli sudin siis menemään ihan ronskein vedoin ees taas. Tämä video havainnollistaa tekniikan paremmin:

Käytin ihan tavallista maalipensseliä, sillä oma Kalklitir-maalille tarkoitettu pensselimme oli mennyt rikki. ”Joku” oli jättänyt sen Palladio-maalipurkkiin (Palladio-sävyllä maalasimme viime vuonna makuuhuoneen seinän) ja koska maali on vähän syövyttävää, oli pensselistä irroneet kaikki karvat. Onneksi homma sujui hyvin myös ihan peruspensselillä.

Maali näyttää aluksi hurjan tummalta, mutta vaalenee kuivuessaan.

ekakerrosEnsimmäisen kerroksen jälkeen kuivunut pinta näytti vielä melko vaalealta ja sieltä täältä kuulsi valkoinen maalipinta läpi.

tokakerros

Kun ensimmäinen maalikerros oli kuivunut, levitin toisen kerroksen maalia ja samalla sain valkoiset läikät peitettyä. Tässä vaiheessa pystyi paremmin hahmottamaan miltä maalisudin vedot tulisivat näyttämään seinässä. Lopullinen kuiva maalipinta näyttää tältä:

kalklitir_winterprimo_pinta

Maalasin tuon seinänpätkän siis kahteen kertaan ja siihen kului vain yksi pussi Kalklitir-maalia.

tvn_kiinnitys_seinaan

Kun maalipinta oli kuivunut, asensimme seinään kiinnikkeet tv:tä varten sekä tauluhyllyn takaisin seinään (ei olisi pitänyt, sillä haluankin sen hyllyn pois).

Valmis seinä

kalklitir_winter_primo

olohuoneen_betoniseina

Kuten mainitsin, haluankin tuon tauluhyllyn pois. Se onkin jo irroitettu – nyt pitäisi enää paikata ruuvinreiät siististi. Onneksi jäi sen verran maalia yli, että se riittää paikkaamiseen. Sitten vielä muutama taulu seinään ja alkaa olla valmista…

P.S. Eikö ollutkin pöydällä olevat pionit hauskasti avautuneet ihan kokonaan auki. Ikinä ennen en ole nähnyt, että pionit aukeasivat noin…

Translation: Instruction on how I painted our living room wall with Kalklitir paint (shade Winter Primo) to make it look like a concrete wall. Sorry, only in Finnish this time.

Kommentit (15)

 1. Tanja / Ihana Arki

  Kysyisin mikä onkaan tuo ihana pöytävalaisin? Ehkä asia on joskus aiemmin kerrottu, mutta en ainakaan valaistus-tägillä löytänyt. Seinäkin on hieno – olet valtavan viitseliäs, minulla olisi jäänyt tekemättä tuo homma 🙂

 2. Sanna

  Oho mitkä pionit! 😀 joo aikamoista sutimista tuo… näyttää ihan siltä että ”ihan sama mitä tästä tulee”-meiningillä vedetään vaikka niinhän sen pitääkin. Meillä kanssa työnurkkauksessa tuo, ja näyttää ihanasti just betonilta! Tosi hyvin sopii teillekin, tv-taso tulee kivasti esille. 🙂

 3. Marja

  Hei. Ihanan näköinen seinä! postauksesta innostuneena hain itsekin Kalklitir maalisävylaatat oululaisesta liikkeestä kotiin testiin. Tuo winter primo näyttää teidän seinällä ja minun koneella harmaalta, mutta jostain syystä mallilaatta vivahtaa ruskeaan kotona, vaikkei vieressä ole mitään sitä heijastavaa. Näyttääkö se teidän seinällä harmaalle? terveisin Marja

 4. Kati

  Minkä kokoinen seinä on eli montako neliöö? Ja pussillinen riitti teillä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *