Blogit
Valkoinen Harmaja

Betoniseinä olohuoneeseen?

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut muutosta meidän olohuoneen tv-tason takaiselle seinälle. Varsinkin valkoisten sohvanpäällisten kanssa olohuone näyttää tosi valkoiselta ruokailutilan suunnasta katsottuna. Ja ehkäpä tv:kin sulautuisi paremmin seinään jos huomiota olisi viemässä tummempi seinän sävy. Mielessäni on ollut betonimainen seinä, mutta sen toteutustapaa olen vain miettinyt.

sohvankulma

valkoinen_olohuone

Ajatuksissa on ollut esim. Tikkurilan Tunto-maali, jolla seinään saisi vähän betonimaista stuktuuriakin. Mutta toisaalta, jos joskus haluammekin taas tavallisen, valkoisen seinän takaisin, niin sen palauttaminen struktuurimaalin jälkeen on isompi homma. Tästä syystä olen jälleen kallistumassa Kalklitir-kalkkimaaliin. Makuuhuoneemme päätyseinähän on maalattu Kalklitirin ”Palladio” sävyllä (lisää aiheesta löytyy Palladio-postauksesta) ja olemme olleet siihen oikein tyytyväisiä.

maalinsavyt

Olohuoneeseen meinaamme koettaa vähän tummempaa sävyä: nyt harkinnassa on ”Winter Primo” sävy. Toivoisin, että sävy olisi hyvin betonimainen, eikä liian sinertävä. Lisäksi sen tulisi sopia yhteen myös harmaiden sohvanpäällistemme kanssa (sitä olen testaillut tuossa yllä olevassa kuvassa), eivätkä sävyt saisi olla liian lähellä toisiaan. Koetin pikkuisen photoshoppailla miltä betoninharmaa seinä voisi näyttää:

 harmaa seina

Kuvamanipulaatio ei todellakaan ole mikään mestariteos, mutta ehkä tuosta vähän hahmottaa miltä olohuone tulisi näyttämään. Varjot ja valonheijastuksethan puuttuvat photoshopatusta kuvasta. Ja aiomme tehdä seinäpinnasta vähän eläväisen levittämällä kalkkimaalia ristikkäisin vedoin, eli sekään efekti ei näy tässä kuvassa. Mutta valkoiset sohvat ja esineet näyttävät minusta kauniilta tuota seinää vasten!

Onko sävy kuitenkin liian tumma? Eikös se mene niin, että maalinsävy näyttää seinässä vielä tummemmalta mitä mallipalassa…? Uskaltaisiko koettaa tätä ”Winter Primoa” vai pitäisikö etsiä vähän vaaleampi sävy? Löytö-blogin Johanna oli maalannut heidän kotonaan ”Celadon Primolla” ja se näytti oikein hyvältä… Nyt tuli kuulkaas meitsille valinnanvaikeus ja se on harvinaista! Mielipiteitä / kokemuksia?

Translation: I want to paint one of our living room walls with a colour that resembles the shades of concrete. I’ve been thinking of Kalklitir-paints. We have painted one of our bedroom walls with Kalklitir (shade ”Palladio”) and it looks quite nice. For the living room I want something a little darker and maybe ”Winter Primo” shade would be ok. I tried to picture the room by creating a photoshop image of the painted wall. It does not look right but gives a little hint of how the wall could look like when painted. I am just having trouble deciding on the right shade. Maybe ”Winter Primo” is too dark…what do you think?

Kommentit (53)

  1. Tuuli

    Meillä on olohuoneessa tehosteseinä winter seccoa ja makuuhuoneessa celadon primoa. Olen kalkkimaalifani ja minusta molemmat ovat aika ihania. Kuvat eivät kyllä koskaan tee oikeutta kalkkimaalille, näyttää luonnossa paljon paremmalta. Celadon primo on aika lämmin ja utuinen sävy, ehkä vähän beigeen vivahtava, ainakin meidän valaistuksessa. Se on tosi kiva, mutta olisikohan tummempi ja selkeämmän harmaa parempi? Winter secco on aika tumma, ei taita siniseen – toisaalta winter primo kai antaa betonisimman vaikutelman.

    • suvi m

      Hyvä kuulla erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia kalkkimaaleista! 🙂 Saa nyt nähdä sitten millainen seinä tuolla Winter Primolla tulee…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *