Blogit
Valkoinen Harmaja

Band

Mankku ahertaa raksalla ja lapset ovat päiväunilla. Mitäs minä teen? Suunnittelen tietenkin uuden kodin sisustusta. Suurin huonekaluhankinta, jonka tulemme tekemään on uusi sohva. Tätä on odotettu! Minulla on täysin mennyt hermo Klippaniin, jonka päälliset eivät pysy paikoillaan ja niitä saa koko ajan olla oikomassa.

Olohuoneemme on melko suuri (8 m leveä ja 6,1 m pitkä mitattuna seinään upotettuun hyllykköön), joten sohvakin saa olla kookas. Haluamme ison löhösohvan, jossa on mukava loikoilla. Mutta kuitenkin sellaisen, joka säilyttää ryhtinsä. Päällisten on ehdottomasti oltava irroitettavat ja konepestävät. Sohvan väriksi olemme ajatelleet vaalean harmaata, sillä valkoiset sohvat eivät ole meidän perheessä enää käytännöllinen valinta.

Sohva, johon olemme iskeneet silmämme on suomalaisen Adean Band-malli. Tätä sohvaa on nähty aika monessa paikassa, mm. Ulla Koskisen kauniissa Lato-talossa. Olisin mielelläni valinnut jonkin sohvan, joka ei ole niin ”nähty”, mutta tämä miellyttää meitä eniten ja sehän on tärkeintä. Band-sohvan voi rakentaa eri kokoisista moduleista, joten siitä on mahdollista koota omaan kotiin sopivan kokoinen sohva.

Ulla Koskisen Lato esiteltiin Dekon marraskuun numerossa

Sohvan kokoa on vaikea arvioida, joten teimme paperista mallipalan, jota pyörittelimme pohjapiirustuksessa eri tavoin. Mallipiirustukseen on piirretty 240 ja 205 kokoiset palat. Tuo musta ympyrä symboloi takkaa.

Sohvan pitkä sivu ikkunoiden edessä
Sohvan pitkä sivu seinään päin
Sohvalta avautuu näkymä kohti ikkunaa

Haluaisimme, että sohvan molemmissa reunoissa olisi myös käsinoja. Kuitenkin olisi hyvä, että modulit olisivat sillä tavoin käänneltävissä, että sohvaa voisi siirtää huoneessa eri tavoin. Siinä tapauksessa kannattaisi toiseksi palaksi valita sellainen moduli, jossa ei ole käsinojaa.

En myöskään haluaisi sijoittaa sohvaa liikaa ikkunan eteen. Piirustuksista katsottuna symmetrisin valinta olisi tuo ylimmäinen, mutta todellisuudessa vasta näkee mikä ratkaisu on paras. Siitäkin syystä olisi hyvä, että modulien paikkaa voisi muuttaa. Vielä ei myöskään ole varmaa sijoitammeko ruokapöydän noin päin vai pituussuuntaan. Senkin näkee vasta paikanpäällä…

Adean sivuilla on ohjelma, jonka avulla voi suunnitella oman sohvakokonaisuutensa. Valitettavasti meidän Mac-koneilla se ei toimi kunnolla, joten siitä ei ollut meille apua.

Kohta pitäisi jo laittaa sohva tilaukseen jos meinaamme saada sen heti muuton jälkeen käyttöön! 🙂

P.S. Palaan taas kohta kirjoittamaan ”viikkoraporttia”. Työhuone on maalattu lopullisella värillään – kuka arvaa, minkä väriseksi? 😉

Kommentit (11)

  1. Katariina

    >Tuo Band-sohva on kyllä ihana! Yksinkertaisen tyylikäs, ja luulisin muotoilun kesätävän aikaa hyvin. Kävimme juuri perjantaina tilaamassa yhden meille. Jos kotiimme olisi mahtunut, olisimme ottaneet kaksi erilaista palaa ja sijoittaneet ne kulmittain, toinen olisi saanut olla 95 cm syvä, ja toinen 120 cm. Tilanpuutteen vuoksi hankimme yksiosaisen, 240 x 95 cm kokoisen sohvan sekä rahin. Siinä on kyllä parempi istua kuin tuossa 120 cm syvässä, mutta siinä syvemmässä olisi kiva löhötä 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *