Blogit
Valkoinen Harmaja

Bacsacit täyteen

Viikonloppuna oli kaikenlaista puuhaa. Istutin mm. kasveja Koodista hankkimiini Bacsac-istutuspusseihin. Minusta nuo Bacsacit ovat niin viehättävän näköisiä ja käteviäkin; ruukku ei paina paljon eikä se vie tilaa säilytyksessä, sillä sen saa taiteltua niin pieneksi.

Kävin jälleen asioimassa siellä ihanassa pienessä puutarhamyymälässä, josta kerroin aiemmin, ja sain asiantuntevia neuvoja kasvien valintaan.

Etuterassin Bacsaceihin istutin hakuro-pajun, rantaluukkaneilikan ja muraattia sekä viherliljapuun, lankaköynnöstä ja orvokkeja. Huom: kasvien nimet listattuna! 😉 Ystävällinen puutarhuri kirjoitti minulle kasvien nimet paperille, etteivät ne unohtuisi.

Etuterassilla on vielä pajunoksiakin – minun piti istuttaa tuohon valkoiseen Ikean ruukkuun jotain, mutta suunnitelmat muuttuivat.

Kodinhoitohuoneen ovella on talvehtineet kasvit (puksipuu kellastui vähän, mutta leikkasin pahimmat kellastumat pois). Ja uusi puksipuu odottaa istuttamista.

Takapihalla on vähän isompi Bacsac, johon istutin kääpiövuorimännyn, saran ja mehikasveja. Tämä on lemppariasetelmani!

Bacsacien pohjalle kaadoin vähän ruukkusoraa, sitten multaa ja kasvit, ja kasvien väleihin vielä Kekkilän rantakivisekoitusta. Alkuperäisenä tarkoituksena oli laittaa kaikki kolme Bacsaciä yhdeksi ryhmäksi, mutta ne asettuivatkin nyt näin. Ja alunperin olin ajatellut istuttaa etuterassin viherliljapuun siihen Ikean isoon muoviseen ruukkuun ja laittaa yhden Bacsacin täyteen orvokkeja. No, joskus suunnitelmat muuttuvat matkan varrella.

Kiitos viime aikaisista kommenteista ja sähköposteista! Ne lämmittävät mieltä aina ja luen ne heti, mutta nyt en ole vielä ehtinyt vastailemaan. Vastailen kyllä piakkoin…

P.S. Kissafaneille tiedoksi, että postasin Valkoisen Harmajan Facebookin puolelle uuden kuvan Viivistä. Hän oli löytänyt uuden nukkumapaikan… 😉 Olen nyt innostunut laittamaan tuonne Facebookin puolelle pieniä extra-päivityksiä, kun se käy niin nopsaa ja kätevästi.

Kommentit (22)

 1. Aino

  Olen kateudesta vihreä kaikille, jotka pääsevät sisustamaan terassejaan kesäkuntoon. Itseltäni kun ei löydy parveketta terassista nyt puhumattakaan.
  Mutta hei, jätin sinulle blogiini pienen tunnustuksen:
  http://sisatiloissa.blogspot.com/2012/05/tunnustuksia-ii.html

  • suvi m

   Voi kiitos, pitääpäs käydä kurkkaamassa. 🙂

 2. Cinnabaria

  Minäkin haaveilen noista Bacsaceista. Jos vaan saadaan tuo piha jonkinlaiseen kuntoon kesäksi. Vielä olis vähän savottaa…

  • suvi m

   Tsemppiä! Kyllähän pari bacsacia voi sijoittaa esim. oven viereen, vaikka muuten olisikin keskeneräistä. 😉 On meilläkin piha vielä alkutekijöissään. Vain nurmikko on kylvetty, eikä sitäkään ihan joka paikkaan.

 3. Piia

  Onpa kivoja istutuksia, minunkin lemppari tuo vähän saaristo/merihenkinen havuasetelma. Tykkään tosi paljon myös tuosta viherliljapuusta, meillä on ollut julkisivun puolella etuportaalla jo parina kesänä, ja taitaapa taas tulla laitettua, se pysyy niin hyvänä ilman mitään hoitamisia, ja on näyttävä… 😉
  Ihanaa kun aurinko jo vähän lämmittää näilläkin leveysasteilla!
  Täytyy kyllä käydä kurkkaan noita bacsaceja, en ole ennen niistä niin pitänyt, mutta nyt näyttää jotenkin houkuttelevilta…

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂 Innolla odotan millainen tuosta viherliljapuusta tulee – siihen pitäisi tulla vaaleanpunaisia kukkia. 🙂

 4. kokkolalainen

  Uteliaisuuttani kyselisin että mikä on tämä ihana pieni puutarhaliike Kokkolassa? : )

  • suvi m

   En ole varma onko liikkeen nimi ”Puutarhakeskus”, mutta se sijaitsee siellä Helén-vaateliikkeen pihalla. Siinä on vain pieni mökki ja sitten sen ympärillä kasvit ja pieni kasvihuone. Viihtyisän näköistä ja tosi asiantuntevaa palvelua. 🙂

 5. Nimetön

  Onpas ihania istutuksia, täällä meillä pohjoisessa on vielä puolen metrin kinokset joten kaiholla katselen kevätkuviasi… Mielenkiinnosta kysäisen että mitkä ulko-oven kahvat teillä on kun ovat niin kivan näköiset?

  • suvi m

   Ulko-oven kahvat on Abloyn mallistosta. Joku Onyx tms… ei enää muista tarkkaa mallia.

   Lämpösäteitä sinnekin suunnalle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *