Blogit
Valkoinen Harmaja

Asuntomessujen kolme suosikkiani: 1 Kannustalo Lato

Tänä aamuna nautittiin runsas aamiainen yhdessä blogiystäväni Sannan (Inspired by Love -blogista) kanssa, joka oli meillä yökylässä. On mukavaa, että olen viime aikoina saanut tavata niin montaa blogikollegaa ja harvoin saa blogikavereita kylään omaan kotiin saakka! Torstai-päivän vietimme Jyväskylän Asuntomessujen pressipäivässä ja siellä tapasin herttaiset Saijan (Coconut White), Soilen (Sisustus ja sepustus) ja Tarjan (Keltainen talo rannalla). Niin ja Peetankin (Raw Design Blog) kanssa rupattelin. Mukavia päiviä!

Nyt aamupäivällä päätin heti alkaa käydä läpi asuntomessukuviani, kun tunnelmat ovat vielä tuoreessa muistissa. Valitsin messuilta kolme minulle mieleenpainuvimpaa kohdetta, jotka tulen esittelemään blogissani lähiaikoina. Tämä ensimmäinen – ja ihan ykkössuosikkini – ei liene yllätys: Kannustalon Lato. Kohteessa yhdistyvät kahden sisustusidolini työnjälki: muotoilija Ulla Koskinen on luonut Lato-talomallin kun taas sisustussuunnittelija Helena Karihtala on toteuttanut sisustuksen nyt asuntomessuilla esillä olevaan Latoon. Ei siis yllättävää, että ihastuin tähän kohteeseen niin paljon!

Kannustalo-Lato-terassi(2)

messukoti

lato_mh2

lato_mh

lato_lastenh

messukoti

lato_oh

Lato ei talona ole mahtipontinen ja näyttävä arkkitehdin luomus, vaan se on selkeä ja ajaton, kodikas, sympaattinen talo. Ehkä juuri siksi pidän siitä niin kovasti. Lato on sellainen talo, josta on helppo haaveilla. Se ei tunnu olevan liian saavuttamattomissa. Minusta Kannustaloissa on aina se oma fiilis ja tunnelma, joka erottaa ne muista taloista. En osaa selittää sitä, mutta sen vain aistii. Muut Kannustalofanit varmaan ymmärtävät mitä tarkoitan.

messukoti

khh

messukoti

lato_tyohuone

messukoti

messukoti

Ladon sisustus oli hyvin paljon mieleeni! Kokonaisilme on kaunis ja harmooninen. Ajatonta ja laadukasta. Ei liian ”nähtyjä” designesineitä, vaan hienostuneen tyylikäs sisustus. Pintamateriaalivalinnat olivat aivan ihastuttavia: pidin erityisesti pesutilojen kuusikulmaisesta harmaansävyisestä laatasta sekä tammisisista väliovista ja ikkunankarmeista.

messukoti

lato_kph

messukoti

lato_keittio

lato_keittionpoyta

messukoti

Kävimme Ladossa kahteen kertaan, sillä ensimmäisellä kerralla ei ehtinyt kiinnittää huomiota viimestelyihin; ihastelin ovien listattomuutta sekä ulkoterassin harjaan asti ulottuvaa kattokorkeutta. Myös keittiön betoninen ruokapöytä on aivan ihastuttava!

lato_terassi

lato_pergola

lato_terassikalusteetmessukoti

Terassit oli myös sisustettu viihtyisästi ajattomin rottinkikalustein sekä puutavarasta nikkaroiduin sohvaryhmin. Jotain tuollaista itse nikkaroitua terassisohvaa olen haaveillut meillekin! Sohvaryhmässä oli myös hieno ja erikoinen ulkogrilli.

Kaksi muuta suosikkikohdettani ovat hyvin erilaisia kuin tämä Lato, mutta ihastuttavia nekin. Kirjoittelen niistä pian tarkemmin. Nyt ulos nauttimaan auringosta!

EDIT: Lisään tähän vielä linkin tuoteluetteloon, josta näkee mistä mikäkin huonekalu on hankittu: Ladon tuotekortti

Osa kuvista lainattu Kannustalon kuvapankista (lainakuvia ovat ne, joissa ei ole Valkoinen Harmaja -logoa)

Translation: This is my favourite from Finnish Housing Fair. The house is manufactured by Finnish Kannustalo and the house model is called ”Lato”. Two of my favourite designers have contributed to this house: designer Ulla Koskinen has designed the house, while interior designer Helena Karihtala is responsible of the interior decoration. Such a timeless and beautiful house!

Kommentit (32)

  1. Liina/VillaIlona

    Kannustalot on ihania! Tykkään ihan hulluna sekä Ladoista että Harmaja-taloista. Voi itku, ihan hillitön oman talon rakennuskuume heräsi tämänkin postauksen myötä. Harmikseni (tai onneksi?) miehen rakennuskuume on ihan miinuksella. 😉

    • suvi m

      Heh, meillekin tulee välillä ihan hillitön talonrakennuskuume. Eikä tämmöisten ihanuuksien näkeminen helpota sitä kyllä yhtään. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *