Blogit
Valkoinen Harmaja

Astiakaapilla

Kävin viikonloppuna läpi meidän astiakaappien sisältöä. Otin tarkasteluun erilaiset kulhot ja mukit. Pääasiassa meiltä löytyy Arabian Teema-sarjaa, jota täydentää muutama Tilda-sarjan kulho (kyseistä sarjaa ei tietojeni mukaan enää valmisteta). Kokoelmiin on kertynyt myös viime aikaista suosikkiani Marimekon Siirtolapuutarha-sarjaa sekä Iittalan Origoa. Suomalaisten astioiden lisäksi meiltä löytyy muutamia ruotsalaisen Höganäs-keramikin tuotteita. Joukossa on myös satunnaisia kirppis-kippoja.

Aloitin Arabian Teema-sarjan keräämisen heti lapsuudenkodista muutettuani ja nyt sarja on jo täyttynyt aika kivasti. Teema-sarjastamme löytyy mukeja (valkoisia, Muumi, joulu jne.), kahvikuppeja (mustia ja valkoisia), eri kokoisia kulhoja, lautasia muistaakseni kuudessa eri koossa, teekannu, kastikekannu, suolasirotin, sokerikko, kermakko, salaattikastikekannu jne… Kaikkea en ängennyt näihin kuviin. Arabian Tilda-sarjasta meillä on neljä eri kokoista kulhoa.

Onneksi aloin aikoinani kerätä Teema-sarjaa nimenomaan valkoisena, sillä siihen on helppo halutessaan yhdistää muita sarjoja. Teema-sarjaa käytämme päivittäin. Erityisiä lemppareitani astia-arsenaalistamme ovat yllä olevassa kuvassa näkyvä Höganäsin valkoinen kulho sekä Siirtolapuutarha-sarjan mukit. Aamukaffi maistuu parhaalta noista mukeista! Höganäsin valkoisiin mukeihin kuuluu kuvassa näkyvät puualustat – tätä sarjaa käytetään harvemmin, vain ”erikoistilaisuuksissa”.

Ihastuin Origo-sarjaan jo opiskeluaikoina; muistelisin, että silloin sitä valmisti jokin muu yritys ja sarja siirtyi vasta myöhemmin Iittalan tuotantoon. Eikös vain? Haaveilin tuolloin noista värikkäistä raitakipoista, jotka tuntuivat opiskelijan kukkarolle kovin kalliilta. Häälahjaksi saimme sitten Origo-kippoja, ison kulhon sekä sympaattiset munakupit, jotka valitettavasti unohtuivat kuvasta. Tuo Teema-sarjan suolasiroitin on myös symppiksen näköinen – oikein ilo silmälle.

Sitten pitäisi käydä vielä läpi lasit ja lasikipot…

Mitä astiasarjaa teidän kotoa löytyy? Keräätkö jotain tiettyä sarjaa vai ostatko fiiliksen mukaan?

Kommentit (45)

  1. Sisustushaaste: astia | Valkoinen Harmaja

    […] toinen aihe: astia. Olen jonkin aikaa sitten kirjoitellut arkiastoistamme, joten ajattelin nyt valita jotain muuta. Tämä “betonilautanen” on suhteellisen uusi […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *