Blogit
Valkoinen Harmaja

Alusta asti matkassa

Yksi tehokkaimmista rentoutumiskeinoista minulle on istuskella sohvan nurkassa ja vain katsella ympärille. Etsiä kivoja näkymiä omasta kodista ja ihailla kauniita valaisimia. Yhtenä tällaisena hetkenä aloin sitten miettiä, että mitkä ovat meidän kodissa sellaisia tavaroita, jotka ovat kulkeneet matkassa ihan ensimmäisestä kodista saakka – siitä opiskelija-asunnosta, jonne muutin lapsuudenkodistani. Ja nimenomaan sellaisia tuotteita, jotka ostettiin sinne eikä raahattu lapsuudenkodista mukaan. Ensimäisestä omasta kodista saakka minun mukanani ovat kulkeneet Kriptoniten kello ja valaisin.

kello

lamppu

Tämä kello on aina ollut keskeisellä paikalla kodissamme. Kellonaika säädetään pikkuisen edelle, huijaamaan ettei myöhästyttäisi. Metallinen valaisin puolestaan on yleensä valaissut ruokapöytää kodeissamme, mutta nykyisin se valaisee leikkejä poikamme huoneessa.

Piti sitten vielä kaivella kuva-arkistoja ja etsiä kuvia ensimmäisestä kodista. Hyvää kuvaa kellosta en löytänyt, mutta tämä keittiökuva ekasta opiskelijayksiöstä löytyi (kuva on vuodelta 1998):

ekan_kodin_kuvaKuvassa näkyy muutakin tuttua: Artekin pöytä, joka on meillä nyt sohvapöytänä. Tuolit ovat nykyisin lastenhuoneissa. Mutta näitähän ei laskettu, sillä ne kulkeutuivat lapsuudenkodista. Ja niin, hyllyllä olevat purkit ovat meillä myös edelleen aktiivikäytössä. Ikean Lack-hyllykin on vielä tallella varastossa.

Kuvassa näkyy muuten myös edesmennyt Moona-kissamme, joka tuossa maistelee taikinaa. ♡

Haluaisin tehdä tästä postauksesta blogeissa kiertävän haasteen, joten haastankin seuraavat bloggarit kirjoittamaan huonekaluista/tavaroista/astioista, jotka ovat kulkeneet heidän matkassaan ensimmäisestä kodista saakka:

Kerttu – Modernisti Kodikas

Maija – Pihkala

Sanna – Inspired by Love

Toki lukisin mielellään myös tuolta kommenttilootan puolelta blogittomien lukijoiden vastauksia siihen, mikä sinun kodissasi on sellainen tavara/huonekalu/astia. Vai löytyykö sellaisia tavaroita enää?

Translation: We’ve had these Kriptonite products, the clock and the lamp, since our very first home. My first home, when I moved away from my childhood home, was a small, one-room apartment (in the last picture). I gave this blog post idea forward to the above-mentioned bloggers.

Kommentit (33)

  1. Mari

    Nappasin haasteen myös itselleni Onnenapiloita blogiin. Minulla ei ensimmäiseen omaan asuntoon ostettuja tavaroita juurikaan enää ole, joten laajensin haastetta koskemaan kotoa mukaan otettuja huonekaluja, kun niitä edelleen löytyy.

  2. Alusta asti matkassa

    […] Edit: Alunperin haaste siis Valkoinen Harmaja-blogista. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *