Blogit
Valkoinen Harmaja

Ajatuksia blogimaailmasta ja blogien seuraamisesta

Ihan pian tulee kuluneeksi seitsemän vuotta siitä, kun aloitin ensimmäisen blogini (ja kesällähän juhlittiin Valkoisen Harmajan 5-vuotissynttäreitä). Väistämättäkin tulee mietittyä kuinka paljon tämä blogimaailma onkaan muuttunut. Alussa kaikki oli pienen piirin puuhaa ja melkoisen salamyhkäistä; esimerkiksi omien kasvojen näyttämistä blogikuvissa vältettiin viimeiseen asti.

Bloggaaminen on muuttunut huomattavasti avoimemmaksi (ainakin kuvien suhteen) ja nykyisin on paljon laajempi kirjo erilaisia blogeja. Silloin kun aloitin oman, ensimmäisen blogini ei sisustusblogeja juurikaan ollut ja tuumasin tuolloin ettei pelkästä sisustamisesta riitä tarpeeksi juttua blogin aiheeksi. Vaan toisin kävi.

bloggaaminen

keittiossa_bw

Yksi suurimmista muutoksista on ollut blogiportaalisivustojen syntyminen. Alussa suurin osa bloggasi Bloggerin alustalla itsenäisesti, kun taas nykyisin monet suurimmista blogeista löytyvät blogiportaalin tai aikakausilehtien sivuilta. Toisaalta havaittavissa on myös liikehdintää portaaleista takaisin itsenäiseksi bloggaajaksi, oman domainin alle. Minä viihdyn erinomaisesti Divaaniblogeissa.

Nykyisin bloggaajat perustavat myös omia, alueellisia Facebook-yhteisöjä, mitä kautta kuka tahansa voi seurata oman alueensa blogeja (esim. Keski-Pohjanmaan blogit) tai vaikkapa tietyn aihepiirin blogeja (esim. Suomalaiset sisustusblogit).

blogimietteet

Mutta onko sillä loppuen lopuksi merkitystä minkä sivuston alta oma lempiblogi löytyy?

Klikkailetteko blogista blogiin ja luetteko blogeja portaalisivujen nostojen kautta? Facebookin kautta? Vai käytättekö jotain blogiseurantasivustoa esim. Bloglovinia? Klikkailetteko esim. minun blogini linkkilistasta muihin blogeihin?

Onko hyvä, että blogiportaalista löytyy monenlaisia blogeja vai luetko vain tietyn aihepiirin blogeja?

Itse seurailen blogeja enimmäkseen Bloglovinin kautta, olipa blogi millä alustalla tahansa. Ja luen pääasiassa sisustus- tai lifestyleblogeja.

Olisi tosi kiinnostavaa tietää teidän lukijoiden mielipiteitä tästä aiheesta ja siitä miten teistä on kätevintä lukea blogeja. Toki näistä on tarjolla statistiikkatietoa, mutta mieluusti kuulisin blogini lukijoiden mielipiteitä ja havaintoja aiheesta. Vastaukset olisivat varmasti hyödyllisiä ja mielenkiintoisia muillekin bloggareille…

Kiitos suuresti siis jos kerrot mielipiteesi kommenttiboxin puolella. ♡

Kuvat: Sonja Hagstöm Photography

Kommentit (49)

 1. Karin // Tunne tilat

  Mielenkiintoinen aihe. Itse luen blogeja pääosin Bloggerin lukulistan kautta, kun aikaa on enemmän Bloglovinin ja Facebookin. En ole koskaan seurannut blogeja minkään portaalin kautta. Omat suosikit eivät taida olla millään lailla riippuvaisia siitä, mistä portaalista löytyvät. Taitaa olla sama kuin TV-ohjelmienkin kanssa. Eipä sitä ole väliä, miltä kanavalta se oma suosikkiohjelma tulee.

  Sen sijaan bloggaajana olen miettinyt olisiko mukava kuulua johonkin portaaliin yhteisön vuoksi. Olisi varmasti mukava kuulua porukkaan, jossa voisi jakaa ajatuksia muiden samanmielisten kanssa 🙂

  • suvi m

   Noin se juuri onkin! 🙂 Blogin sisältö ratkaisee, ei se sivusto missä blogi sijaitsee.

   Portaalissa bloggamisessa on monia hyviä puolia ja yksi on toki tuo yhteisöllisyys. 🙂 Mutta näin sivusta seuraajana näyttää siltä, että Bloggerin alla bloggaavilla sisustusbloggareilla (Indiedays Inspiration -bloggaajilla) on myös hyvä yhteishenki ja oma porukka…

 2. Sanna/Kotibetonia

  Bloggerin kautta, sillä omat blogini ovat bloggerissa. Minulla on kaksi blogipersoonaa, toinen tämä ja toinen on ihan erilainen. Ryhmittelen seuraamani blogit aihepiireittäin näihin kahteen bloggerin profiiliin. Lisäksi seuraan aktiivisesti instaa, koko ajan enenevissä määrin. On jo paljon sellaista, mitä seuraan vain instan puolella. Snapchatissa seuraamiseen saati päivittämiseen ei ole löytynyt aikaa, vaikka blogillani kyllä on snapchatissa-tili. Snapchattaily vaatisi ihan oman elämän… Instatilejä sen sijaan minulla on useita.

  • suvi m

   Ok, ymmärrän ettei aikaa jää kaikkeen varsinkaan jos sinulla on useampi blogi ja instatili… Minullakin on vähän Snapchatin käyttö hiipunut, kun en jaksa sinne aina samoja juttuja päivitellä. 😀

 3. Laura

  Ite luen alle kymmentä blogia säännöllisesti ja ne on aika sekalaista sakkia (sisustus-, lifestyle-, vauva- ja ruokablogeja). En seuraa minkään lukulistan kautta, vaan oon lisänny lempiblogit kirjanmerkkeihin sekä tykännyt niiden sivuista Facebookissa, nii niiden kautta pysyn kärryillä mitä tapahtuu.

  Mun lukemiseen ei kauheesti blogiportaalit vaikuta. Alan tosi harvoin seuraamaan uusia blogeja, mutta välillä jonkun portaalin blogissa ollessa saatan klikata sivupalkissa näkyvään mielenkiintoisen oloiseen blogiin. Totta kai se on jonkunlainen laadun tae, jos blogi on jonkun suuremman blogiyhteisön alla, mutta yhtä hyvin mielenkiintosia blogeja voi löytää ihan yksittäisiltäkin kirjoittajilta.

  Aika jännä, noista tiettyjen alueiden tai kategorioiden blogeista en ollu kuullukaan! Tosin ensisilmäyksellä ne vaikutti vähän ”minäminäminä”-olosilta sivuilta, missä jokanen koittaa vaan saada omaa blogia esille.

  • suvi m

   Toki mielenkiintoisia blogeja löytyy muualtakin kuin portaaleista! 🙂 Ja olen samaa mieltä siinä ettei minustakaan sillä ole juurikaan väliä millä alustalla blogi sijaitsee.

   Noiden Facebook-sivujen tarkoituksena on jakaa uusimpia postauksia, eli bloggaajat käyvät sinne aina päivittämässä uusimmat postauksensa. Näin siitä sivusta voi kätevästi seurata sen aihepiirin/alueen uusimpia blogipostauksia. 🙂

 4. Nins

  Seuraan juuri samankaltaisia blogeja ja samalla tavoin kuin sinä. Facebookissa en ole.

  Niin se vaan aika ihmeellisen nopeasti vilahtaa! Mielenkiintoinen, kiva blogi sulla:). Kiitos!

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂 Kiitos sinulle mukavasta kommentista ja siitä, että otit kantaa tähän kyselyyn. 🙂

 5. Essi//Koti rakennetaan tunteella

  Samanmoinen tapa seurata minulla kuin monella muullakin. Eli Bloglovin’ on pääasiallinen seurantatapa, vaikkakin siinä on muutamia harmittavia bugeja esim kommentoinnin suhteen. Ihan alussa etsin mielenkiintoisia blogeja aina löytämieni blogien seurantalistasta, nyt blogeja on seurattavana niin paljon, että en ehdi moista tehdä. Uusia blogeja löytyy toisten suosituksista ja jossain määrin myös instagramista. Tai jos joku kommentoi minun blogiini, niin usein päätyy seurantalistalle (jos Bloglovin’ista löytyy). Facebook on myös kätevä seurantakeino, mutta silloin sieltä pitää löytyä jotain extraakin, ei vain samaa mitä blogista ja instasta. Käynnissä olevasta Rakennusprojektista johtuen seuraan pääosin rakennusblogeja, mutta myös sisustusinspiraatiota haen. Ja portaalilla ei ole muuta väliä kuin käytettävyyden osalta. Tässä divaanin alustassa harmittaa, että Bloglovin’issa tekstit eivät aukene kokonaan vaan pitää klikata erikseen auki. Lily’ssa ja wordpress-pohjalle tehdyissä blogeissa kommentointi on tehty älyttömän työlääksi. Eli jos blogiani pyydettäisiin jossain vaiheessa siirtymään, niin varmaan alustan/portaalin käytettävyys vaikuttaisi osittain päätökseeni.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *