Blogit
Valkoinen Harmaja

8-vuotiaan synttärihulinat

Täällä on vietetty viikonloppua synttärihulinassa. Poikamme täytti hiljattain 8 vuotta ja lauantaina järjestimme synttärijuhlat niin kavereille kuin lähisukulaisille. Olemme todenneet, että on parempi vetää molemmat juhlat läpi samana päivänä, niin ei tarvitse kuin yhdesti leipoa ja järkkäillä. Ensin tulivat kaverit ja sen jälkeen mummut ja papat, tädit ja sedät.

paivansankari

Lasten synttäreillä menoa riittää. Kavereita oli paikalla peräti tusinan verran. Jonkinlaista aktiviteettia on hyvä olla ettei pikkuväki riehaannu liikaa. Poikamme ehdotti itse, että ensin leikittäisiin pullonpyöritystä niin, että se johon pullo osoittaa, saa antaa oman lahjansa. Ja niin tehtiin ja siinä kuluikin leppoisasti puolisen tuntia. Sitten siirryttiin herkkupöytään.

popcornit

herkkupoyta

kakku

herkut

Synttäreiden teemana oli jääkiekko, joka näkyi mustavalkoisena väriteemana ja kakun koristuksessa. Legerasta löysin söpöjä pilkullisia pillejä, jotka sopivat teemaan kivasti. Herkut tarjoiltiin kertakäyttölautasilta, koska meillä ei olisi ollut riittävästi samanlaisia lautasia kaikille vieraille. Perusvalkoiset kertakäyttölautaset olivat minusta kivemmat kuin räikeästi kuvitetut versiot.

Minä olin leiponut unelmatorttua ja mokkapaloja. Unelmatortun reseptin olen aiemmin jo julkaissutkin ”Iltatee” postauksessa ja mokkapalojen resepti löytyi Kinuskikissan sivustolta. Luulin jo mokkapalojen epäonnistuneen, kun pohjasta tuli niin epätasainen, mutta kuorrutus pelasti ruman pohjan. Mankku leipoi valkosuklaajuustokakkua; se taitaa olla jo meidän perinne. Sitten oli myös valkosuklaalla ja nonparelleilla kuorrutettuja popcorneja, perinteisten karkkien ja sipsien lisäksi. Huomasinpa vaan taas, että parhaiten lapsille maistuivat sipsit ja karkit, joten ihan hirveästi ei kannata leipomiseen panostaa ensi kerralla(kaan).

tyttojenpoyta2

Pikkutytöillä oli oma pöytä

leikit

ilmapallot

Herkuttelun jälkeen leikittiin ongintaa, jossa jokainen vieras sai pienen pussukan itselleen. Pussukassa oli lakua ja pieni Angry Birds -hahmo. Meillä oli lainassa myös helium-kaasupullo, joten saimme tehtyä kaikille heliumpallot. Lopuksi annoin lasten pelata vähän aikaa Wii U:lla, vaikka aluksi ihmettelin että miten he sen parissa viihtyisivät, kun kaikki eivät pääsisi pelaamaan. Mutta hyvin jaksoivat muut seurata, kun yksi tai kaksi pelasi.

Huh ja tänään otetaan rennosti! Mukavaa sunnuntaipäivää!

Translation: Our son turned 8, so we had a big birthday party yesterday.

Kommentit (18)

 1. Elina

  Iih, ahistaa jo etukäteen lastenjuhlat…;)

  Joskus pari kuukautta sitten oli puhetta täällä teidän valkoisista seinistä, ja eivätkös ne olleetkin Paperi-sävyä? Entäs sitten katot? Sitä samaa vai jos ei, miten se on valittu? Kiitos jos jaksat vielä vastata 🙂

  • suvi m

   No onneksi näitä juhlia ei ole usein. 😉

   Jep, ”paperin” sävyä ovat seinät. Katot on maalattu luonnollisesti kattomaalilla. Sama maali ei sovellu kattoon kuin seiniin. Kattomaali on Siroplast 2 muistaakseni (makkareissa) ja olkkarissa Teknoksen kattomaalia.

 2. Linnea

  Onneksi nykyään on mahdollista ulkoistaa synttärit, moni paikka niitä nykyään tarjoaa, esim. Hesburger, HopLop tms. 🙂

  • suvi m

   Juu, pitää varmaan joskus koittaa sellaistakin vaihtoehtoa… 🙂

 3. Laura

  Heissan! Ihanat synttärit ja herkut. Tyttöjen tarjotinpöytä näyttää todella kätevältä ja itse tarvisinkin juuri jotain tollasta 🙂 Eli onko se kenen ja mistä hankittu? Kiitos jos viitsit vastailla

  • suvi m

   Tuo tarjotinpöytä on siskoni vanha. En valitettavasti muista tarkemmin, että mikä se on. Siskoltani voit kysyä:

   http://muotimielessa.blogspot.fi

 4. HannaH

  jippii, olit tehnyt nonparelli poppareita! Voitko neuvoa minua että miten nonparellit saa pysymään poppareissa kiinni? T:H

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *