Blogit
Valkoinen Harmaja

3 x nojatuoli

Kerroinkin jo aiemmin, että haaveilen uudesta nojatuolista. Nykyinen, tällä hetkellä takan vieressä oleva nojatuolimme on rakas, sillä se on kulkeutunut meille lapsuudenkodistani ja siihen on ihana käpertyä. Tyyliltään nykyinen tuoli ei kuitenkaan vastaa mieltymyksiäni ja olen alkanut haaveilla, että hankkisin uuden nojatuolin, kun täytän pyöreitä vuosia tässä reilun vuoden päästä (ehtii vielä säästää).

Aiemmin haaveilin kovasti Arne Jacobsenin suunnittelemista nojatuoleista: Egg-tuolista tai Swanista. Sinnikkäästi yritin ostaa erästä vanhaa Swan-tuolia muutama vuosi sitten nettikirppikseltä, mutta myyjä ei enää myynytkään tuolia, kun tajusi mikä aarre hänellä olikaan. Sittemmin ihastukseni Jacobsenin tuoleihin on vähän hiipunut. Swan ei ole sellainen ”käpertymistuoli”, jota haen. Egg taas tuntuu meidän kotiin liian ”hienolta”; olen alkanut mieltää sen sellaiseksi luksuskotien tuoliksi, joten se ei enää tunnu omalta.

3xnojatuoliPoimin kollaasiin kolme tuolia, jotka sopisivat kriteereihini. Yrjö Kukkapuron suunnittelemasta ja Artekin valmistamasta ”Karuselli-tuolista” olen haaveillut vuosikaudet! Siinä on aivan unelma istua ja tyyliltäänkin se sopisi hyvin meille. Karusellissa olen istuskellut monet kerrat sisustuskauppakierroksilla Helsingissä ja Tukholmassa ja joka kerta olen lähtenyt kaupasta haaveillen, että vielä jonain päivänä kotiutan tuon tuolin.

Viime aikona olen ihastellut myös metallirunkoisia tuoleja. Tuntuu, että bongaan nykyään joka paikasta Bruno Mathssonin DUX:lle suunnittelemia tuoleja (tai jotain hyvin samankaltaisia versioita). Ehkä tuo tuoli on liian trendikäs tällä hetkellä?

Myös Eero Saarisen suunnittelema ”Womb-tuoli” ihastuttaa valtavasti ja se onkin kovaa vauhtia kipuamassa ”Karusellin” rinnalle vaihtoehdoissa. En vain ole vielä päässyt istumaan tuossa Knollin valmistamassa tuolissa – se täytyy tehdä heti, kun mahdollisuus tulee.

Minkä sinä valitsisit?


Translation: I am dreaming of a new lounge chair. These three are my favourites. The one from Artek has been on my wish list for years, but recently I have started thinking of metal-framed chairs. The second place goes to ”Womb chair” from Knoll. DUX lounge chairs are also nice, but maybe they are too trendy at the moment…?

Photos: Knoll, Artek, DUX

Kommentit (46)

  1. Pastellista piristystä – Valkoinen Harmaja

    […] kuvassa pilkottaa myös Artekin kangaskassi. Kävin Artekin Helsingin myymälässä koeistumassa niitä haavetuolejani. Knollin ”Womb” on ihana, mutta istuinmukavuudessa Artekin ”Karuselli” on […]

  2. Norppa83

    Olen itse aina haaveillut Wombista jonka olen koeistunut Helsingin Artekissa ja mielestäni aivan ihana istua!Tosin tulevan kotini sisustusta suunnitellessani olen alkanut miettiä vaihtoehdoksi karusellia aivan ihanan istuinmukavuuden takia mutta erityisesti pyörivyyden vuoksi!Olisi ihana istua keskellä olohuonetta ja voida mielensä mukaan kääntyä katsomaan tv:tä, ihania maisemia ikkunasta tai keittiöön päin seurustelemaan kokin kanssa. Ja täytyy kyllä myöntää ettäbkaruselli vie ehkä kuitenkin voiton mukavuudessa kun ystävän luona siinä istuessa ei kyllä tosiaankaan haluaisi nousta lainkaan pois!

  3. Norppa83

    Olitko muuten ajatellut Karusellia juuri tuon Nougan värisenä?Itse pohdiskelen juuri valkoisen ja nougan välillä mutta ehkä tuo Nougat vie voiton tässä lapsiperheessä. Ajatus siitä että pitäisi puhdistusliinan kanssa päivystää valkoiseen nahkaan tulevia tahroja ei juuri houkuttele

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *