Blogit
Valkoinen Harmaja

3-vuotiaan tytön huone

Kurkataanpas seuraavaksi tytön huoneeseen. Tässä huoneessa on muuten valkoiset pinnat, mutta yksi seinä on maalattu liitutaulumaalilla. Tyttö piirtelee mielellään, joten liitutaulumaali sopii hyvin hänen huoneeseensa; ja saapahan äitikin käydä sinne piirtelemässä aina silloin tällöin uuden kuvan.

Kartellin Componibilibi ja Lou Lou Ghost -tuolit

Sisustuksesta löytyy paljon samoja juttuja kuin pojan huoneesta, kuten esim. sama Ikean matto ja vaatekaappi (ne ovat ainoat uudet hankinnat) sekä vanhan kirjahyllyn toinen osa. Myös tytön huoneessa on mummun virkkaama kori ja Marimekon kankaasta ompelema lattiatyyny. Huoneesta löytyy myös muutamia minun ja siskoni vanhoja tavaroita.

Siskoni ja minun leikeissä ollut nukensänky on nyt päässyt tyttäreni leikkeihin mummun virkkaaman korin viereen
Samanlainen keinuhevonen, joka minulla oli pienenä
Tämä tuoli oli minulle rakas pienenä, nyt tyttäreni kuljettaa sitä ahkerasti ympäri kotia (varsinkin keittiöön, kun pitää päästä katsomaan ruuanlaittoa)

Minusta leluja on kätevintä säilyttää lipastoissa, joten tytön huoneessa on Ikean Malm-lipastot. Sänky on Muuramen Jolla ja se hankittiin alunperin pojallemme. Nyt pojalla on normaali runkopatja. Haaveilin aina pienenä tuollaisesta prinsessaverhosta sänkyni päälle ja nyt halusin hankkia sen tytölle (se on Ikeasta). Meidän tyttö pitää kovasti kaikista prinsessajutuista, Hello Kittystä ja vaaleanpunaisesta väristä, ja annan hänen myös itse valita jotain pieniä juttuja huoneeseensa. Mustan liitutauluseinän ansiosta huoneesta ei kuitenkaan tule liian imelä.

——————-

Ensimmäinen lomaviikkoni alkaa lähestyä loppua ja vielä on kaksi viikkoa jäljellä. On ollut mukava puuhastella kotona tämä viikko lasten kanssa ja tapasinpa alkuviikosta kaksi mukavaa bloggaajaakin (S:n ja K:n) lasillisella. Ensi viikosta taitaa tulla vähän kiireisempi, kun Mankullakin alkoi nyt loma, joten voi olla ettei blogi päivity sitten enää samaan tahtiin…


Mukavaa viikonloppua!

Kommentit (20)

 1. suvi m

  >Lilou: Kiva kuulla! 🙂 Liitutauluseinä on kyllä mieleinen juttu pikkutyttösille. Mekin mietittiin tuota magneettimaalia, mutta se jäi sitten toteuttamatta (purkit olivat niin pieniä).Tiia: Kiitti! 🙂

 2. Anonymous

  >OI joih,olen ollut(olen edelleen) lomareissulla ja blogissasi on jälleen aivan ihania postauksia joita voisi vaan katsoa uudestaan ja uudestaan loputtomiin!!!Kiitos taas näistä kaikista,vaikka kommentoin nyt tähän aikaisemmin jo postattuun. 🙂 Olisin kysynyt niistä huomaamattomista verhokiskoista,jotka ajattelitte kiinnittää kattoon.Mistä hitsistä niitä saa`? As.messuillakin katsoin että niitä näkyi talossa,mutta en tyhmänä tajunnut kysyä mistä niitä saisi.Oletko muuten ollut tyytyväinen noihin pimennettäviin lastenhuoneiden rulliksiin?Pimentääkö ne riittävästi, vrt. esim sälekaihtimet? Mä mietin tässä sälekaihtimien ja rulliksien välillä… Mietin vain,että onks se jotenki synkkää jos vetää rulliksia auringon eteen päivällä ja huone pimenee ihan. Sälekaihtimia kun vois säätää sillain osittain auringonsäteiden estämiseksi. Todella vaikeeta päättää sata ja tuhat asiaa…varsinkaan kun en ole sellainen kuten varmaan sinä olet että tiedät tarkkaan heti alusta alkaen mitä haluat! 🙂 Haluisin sellaisen kyvyn,mutta minkäs teet kun olet syntynyt jahkaajaksi ja epävarmaksi valinnantekijäksi ;(Kauniita päiviä Kauniiseen kotiinne!!!

 3. suvi m

  >Anonyymi: Voih, kiitos itsellesi mukavasta kommentista! :)Kattoon kiinnitettäviä, huomaamattomia verhokiskoja saa kaihdinliikkeistä. Omamme on ostettu Kahdinliike Karlströmiltä, mutta Vaasan kotiimme jouduimme ostamaan Turusta kaihdinliike Sandbergilta, kun Vaasasta ei silloin ainakaan saanut mistään.Pimennysrullaverhot pimentävät huomattavasti paremmin kuin sälekaihtimet, mutta tuota säätömahdollisuutta ei tosiaankaan ole. Oikein aurinkoisella säällä olen tehnyt niin, että olen vain pikkuisen vetänyt verhoa ylöspäin, jotta huoneeseen ei tule liian kuuma. Verhon ollessa alhaalla, on huoneessa pimeää. Minusta sälekaihtimet eivät taas pimennä tarpeeksi. Olemme olleet kyllä tyytyväisiä tähän ratkaisuun, mutta molemmissa verhoissa on puolensa. Tsemppiä valintoihin! Ei se aina ole helppoa. 🙂

 4. Minna

  >Onko tuo componibili käytännöllinen lastenhuoneessa? Mietin samaa tytölleni yöpöydäksi.

 5. suvi m

  >Minna: On tuo combonibili ollut ihan hyvä. Sen uumeniin päätyy yleensä sellaiset lelut, joille ei ole muuta paikkaa. 😉 Puoliksi tyhjillään se on kyllä meillä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *