Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Ystävänpäivän hempeät herkut

Mikä olisikaan parempi tapa muistaa ystävää kuin tehdä jotain herkullista itse. Kokosin teille muutamia hempeänpuoleisia ehdotuksia. Ensimmäisenä vaaleanpunainen mansikkajuustokakku. Näin talvisaikaan kun tuoreita mansikoita on hiukan hankala saada, voi toki käyttää pakastemansikoita. Sulata mansikat huoneenlämmössä tai pienellä teholla mikrossa ja valuta ylimääräiset nesteet pois ennen muussaammista, jotta seoksesta ei tule liian nestemäistä. Koristeena voi käyttää pikkusydämiä tai isompia sokerimassasta muotilla otettuja sydämiä. 

Kun ensimmäistä kertaa maistoin ruusuhilloa, olin aivan myyty. Miten johonkin hilloon voikin saalistaa sellaisen kesän tunnun. Näissä luomu tryffeleissä ruusuhillo toimii vallan mainiosti ja antaa persoonallisen maun. Jos et kuitenkaan saa ruusuhilloa mistään tähän hätään, korvaa se jollain muulla hillolla, josta pidät. Vadelmahillokin sopii tähän oikein mainiosti. Tryffelit kauniiseen pussiin ja seuraksi itsetehty kortti, voiko paljon ihanampaa ystävänpäivän lahjaa olla. Tryffelien valmistus on helppoa ja ohje löytyy täältä.

Tämä paksupohjainen juustokakku on ihan parasta. Pohjan voi helposti muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta tai mantelijauhojen sekä perunajauhon yhdistelmää ja hillon makua voi vaihtaa omien mieltymysten mukaan vaikkapa vadelmaiseksi. Kutsu ystävä päiväkahville ja yllätä itsetehdyllä juustokakulla tai ilahduta sitä omaa rakasta pienellä perjantaiherkulla. 

Jos koko viikon joutuu juoksemaan paikasta toiseen, eikä paljon ole aikaa leipoa, osta jotain valmista ja tee itse nopea booli. Malja ystävyydelle parhaassa seurassa kruunaa kiireisen viikon ja saa ystävän tuntemaan itsensä tärkeäksi. Tämä booli ei jätä ketään kylmäksi ja tuo mansikkaisen tuulahduksen keskelle talvea. Ohjeen löydät täältä.

Muffinssit ovat näppärä ystävänpäiväleivonnainen, sillä koristelutapoja on vaikka kuinka paljon. Tässä on suklaiset muffinssit, jotka on päällystetty kermalla notkistetulla mascarponella. Mielestäni yksi parhaista kuorrutteista ja sopii täydellisesti suklaan kanssa. Kuorrutteen päälle on tehty sokerimassasta piparimuotilla otettuja kukkasia, joihin on pistelty pienet reiät ja lisätty sydänmuotilla otetut vaaleanpunaiset pienet sydämet. Ohje löytyy tästä. Vielä olisi yksi hyvä muffinssiohje, mutta se taitaa tulla seuraavaan postaukseen. Vaikka ystävänpäivä pitäisi olla joka päivä, on sitä kiva viettää kerran vuodessa vähän runsaammin ja silloin saa kyllä olla hiukan tavallista hempeämpi.

Mansikkajuustokakku

Ainekset

Pohja
180 g
digestivekeksejä
80 g
voita
Täyte
250 g
mansikoita
7 kpl
liivatelehteä
1 dl
sokeria
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
200 g
mascarponejuustoa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
maitorahkaa
3 rkl
mansikkamehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja sekoitetaan joukkoon sulatettu voi. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen. Vatkataan kerma vaahdoksi, vatkataan vaniljakastike vaahdoksi ja sekoitetaan keskenään rahka sekä mascarpone, kaikki eri astioissa. Muussataan mansikat sauvasekoittimella ja lisätään seos rahkan ja mascarponen joukkoon. Lisätään joukkoon kermavaahto ja vaniljakastikevaahto. Sulatetaan liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisätään hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Seos kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla.

Mansikkaiset juustokakkupalat

Ainekset

Pohja
5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
sokeria
0,5 dl
ruokosokeria
0,5 tl
leivinjauhetta
0,25 tl
kanelia
120 g
voita
1 kpl
kananmunan valkuaista
2 rkl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
300 g
tuorejuustoa
120 g
smetanaa
1 dl
sokeria
2 tl
sitruunamehua
0,5 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmunaa
4 rkl
mansikkahilloa
Muut ainesosat

Tee näin:

Yhdistetään jauhot, sokeri, leivinjauho ja kaneli. Lisätään huoneenlämpöinen voi nokareina. Lisätään valkuainen, kerma ja vaniljasokeri. Vatkataan kunnes taikina muuttuu isoiksi nokareiksi. Laitetaan pienen neliskanttisen vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitetään taikina vuoan pohjalle ja paitetaan 200 asteessa vartin verran. Valmistetaan täyte. Sekoitetaan tuorejuusto ja smetana. Lisätään sokerit ja sitruunan mehu. Lisätään kananmuna ja sekoitetaan pehmeäksi. Kaadetaan seos pohjan päälle. Lisätään lusikalla seoksen päälle mansikkahillonokareita ja tehdään veitsen kärjellä kuvioita. Paistetaan juustokakkua 160 asteessa 20-25 minuuttia. Laitetaan pariksi tunniksi jääkaappiin ennen leikkausta.  

Kommentit (2)

  1. Taru/Tarun Taikakakut

    Ihanan näköisiä kaikki herkut, mutta jos valita saisi niin ottaisin siivun tuosta mansikkajuustokakusta kera boolin ;D

  2. sari kalliomäki

    Taru, kiitos, olisi varmasti ihan mukiinmenevä yhdistelmä ;).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.