Viljaton marjapiirakka

 

Viimeiset vadelmat marjapiirakan päälle ja voi suru, ettei niitä taida enää mistään saada. Nyt syksyn aikana olen poikennut varsin monen päivänä töistä päästessä mansikanmyyjän kojulle, josta on saanut myös vadelmia. Vitamiineja tai ei, ovat ne takulla terveellisempiä kuin suklaa……ehkä. No ainakin kevyempiä ja niin hyviä.

 

Tässä olisi viljaton, tuhdin mantelinen piirakka, joka kermavaahdon ja marenkien kanssa on suorastaan suussasulavaa. Mitään kaikkein edullisinta piirakkaa tämä ei kuitenkaan ole, sillä mantelimassaa menee jonkun verran. Maku on sen sijaan ihana ja aina silloin tällöin tehtäväksi siis oikein hyvä versio. Tämä on siitä kiva, että se sopii myös keliaakikolle ja viljatonta ruokavaliota noudattavalle. 

 

 

Viljaton marjapiiras

Ainekset

300 g
mantelimassaa
120 g
voita
4 kpl
kananmunaa
2 dl
mantelijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Muut ainesosat
Mustikoita, vadelmia, marenkia sekä kermavaahtoa.

Tee näin:

Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi mantelimassan kanssa. Lisätään joukkoon kananmunat yksitellen ja lopuksi mantelijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painellaan seos vuoan pohjalle. Tämä määrä riittää pieneen suorakulmaiseen vuokaan. Ripotellaan päälle hiukan mustikoita ja vadelmia, jätetään loput koristeluun. Paistetaan 170 asteessa kypsäksi ja koristellaan jäähtyneenä kermavaahdolla, marengeilla sekä marjoilla. 

Kommentit (3)
  1. Suklaahiiri
    10.9.2015, 06:35

    Kuulostaa ihanalta ja sopii tälläiselle vehnäallergikolle kuin nenä päähän! Kuinka pitkää tätä itse paistoit? En oikein osaa arvioida, kuinka pitkää olisi ”kypsäksi”. Onko joku 20-30 minuuttia?

  2. sari kalliomäki
    11.9.2015, 04:21

    Sellainen vajaa kolmekymmentä minuuttia riittää, riippuu hiukan uunista ja marjojen määrästä, niitä kannattaa ripotella päälle hillitysti, jottei tule liian kostea. Liian kauaa ei kannata paistaa, ettei sitten kuivu. Kannattaa maistaa kulmasta pieni pala ja jatkaa paistoa, jos on kovin pehmeä, mutta saa jäädä sellaiseksi sopivan kosteaksi. Ja sama täällä, kun ilman viljoja elellään, niin pitää kehitellä kaikkea uutta :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *