Viikko 8: Täyteläinen savukalapasta

 

Jos pitäisi valita pastan teossa kaksi raaka-ainetta yli muiden olisivat ne varmasti savulohi ja mascarpone. Yhdistelmänä savulohipastassa ihan pistämätön ja helppoudeltaan huippuluokkaa. Tämän nopeammaksi ei arkiruoka oikein voi muuttua. Oma ongelmani pitkäksi venuneiden työpäivien jälkeen on se, että ruokaa ei malttaisi millään odotella kovin kauaa. Olen yrittänyt ratkaista tätä ongelmaa viipaloimalla kurkkua, tomaattia ja fetaa kippoihin ja jos ruuan valmistuksen kanssa menee pidempään napsin ikäänkuin salaatin etukäteen. Näin saa sen pahimman nälän taitettua ja pysytään kuitenkin aika terveellisellä linjalla. Tämän nopeatekoisen savulohipastan kanssa tätä ongelmaa ei ole.

 

Kirsikkatomaatit antavat tähän kivan lisämaun varsinkin kun ne on paistettu pannussa. Pastaksi sopii parhaiten tuorepasta, jonka keittämiseen menee vain muutama minuutti. Makua savukalan lisäksi tähän pastaan antaa parmesaani, sitruuna, persilija sekä timjami, kaikki suosikkejani. Päälle kun vielä silppuaa hiukan basilikaa niin on maut kohdillaan. Ja muistin virkistykseksi vielä pasta carbonara a la Vepa.

 

Savukalapasta

Ainekset (4 annosta)

250 g
lämminsavulohta
200 g
kirsikkatomaatteja
250 g
mascarponea
1,5 dl
parmesaaniraastetta
0,5 kpl
sitruunanmehua
2 rkl
tuoretta silputtua persilijaa
1 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
0,5 tl
suolaa
0,2 tl
mustaapippuria
500 g
tuorepastaa
0,5 dl
basilikaa silputtuna
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Puolita kirsikkatomaatit ja paista pannulla pienessä voimäärässä, siirrä odottamaan. Sekoita keskenään mascarpone, mausteet, raastettu parmesaani sekä sitruunanmehu. Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää lämpimälle pannulle, sekoita joukkoon hieman keitinvettä ja lisää joukkoon mascarponeseos sekä tomaatit, sekoita lopuksi joukkoon lohi ja ripottele päälle basilikaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *