Viikko 4: Uuniperuna 5 eri täytteellä

Toimiiko lohturuoka? No toimii tietysti, tähän vuoden aikaan kerma, smetana ja creme fraiche tuhtien täytteiden kera ovat juuri niitä keinoja, joita tarvitaan mielialaa kohentamaan, kokeile vaikka. Satuimme perinneruokaa Mikan kanssa tekemään juuri samana päivänä uuniperunoita ja lykkäsinkin siksi omaa juttuani hiukkasen, käy lukaisemassa myös Mikan uuniperunohjeet tammikuun alkupuolelta. Näin talvisaikaan juurikin uuniperuna on yksi katsotuimpia reseptejä. Perunat valmistuvat lähes itsestään ja täytteetkin erittäin pienellä vaivalla. Mikä täytteistä mahtaa olla sinun suosikkisi?

 

Rosamundasta saa parhaat uuniperunat ja kun vielä pesee ne hyvin ja voitelee oliiviöljyllä ei tarvita edes folioon kieputtamista, vaan valmistuvat hyvin ihan sinällään. Kuoriin kannattaa pistellä muutaman kerran haarukalla, etteivät kuoret repeä kypsennyksen aikana. Itse paistan perunat 200 asteessa tai mikä vielä parempi leivinuunin lämmössä hiukan hitaammin. Valmiisiin perunoihin viilletään ristikkäiset viillot, joihin saa hyvin täytteen mahtumaan. Alta löytyy 5 maukasta täytevaihtoehtoa, sekoita ainekset keskenään ja lisää perunan viiltoihin.

Pekonitäyte

  • 340 g pekonia kuutioituna ja paistettuna
  • 140 g maissia
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 120 g smetanaa
  • 1 avokado kuutioituna
  • 100 g paahdettu chili -tuorejuustoa
  • 0,5 dl silputtua rucolaa

 

 

 

Savulohitäyte

  • 2 dl savulohta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 1 suippopaprika silputtuna
  • 0,5 dl ruohosipulia silputtuna

Savuhärkätäyte

  • 150 g paahdettua mureaa härkää
  • 120 g smetanaa
  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 päärynä kuutioina
  • 0,5 rkl piparjuurta
  • 0,5 dl persilijaa silputtuna
  • 0,5 kpl punasipulia silputtuna
  • 0,5 dl puolukkasurvosta

Porotäyte

  • 150 g savustettua poroleikkelettä kuutioituna
  • 120 g smetanaa
  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl suolakurkkuja pienenä silppuna
  • 2 rkl persilijaa silppuna
  • 0,5 omenaa raastettuna
  • 0,5 rkl piparjuurta raastettuna

Kinkkutäyte

  • 400 g savusaunapalvia kuutioina
  • 200 g Creme Bonjour -valkosipulituorejuustoa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 0,5 tl mustaapippuria
  • 50 g Aurajuustomuruja

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *