Viikko 20: Halloumilla kuorrutettu lohi, vihannesten ja jogurttikastikkeen kera

Että tämä kesä on ihanaa. Meillä on tehty viikonloppuna pihatöitä aivastellen, terassiin uutta katosta ja levitelty haketta. Kaikki vihertää jo niin upeasti ja perennat kohoilevat sieltä täältä kovalla vimmalla. Pieni vesisade olisi tehnyt hyvää, mutta ennusteen mukaan sitä ei ole tiedossa ainakaan viikkoon. Lämpimässä ilmassa ei ruokaakaan tee niin kovin mieli, mutta jotain on syötävä. Tänään tein halloumilla kuorrutettua lohta, jonka kanssa oli paahdettuja vihanneksia ja jogurttikastiketta. Mainio yhdistelmä ja hei,oreganot olivat jo omalta pihalta. Se on sellainen kaveri, joka on levinnyt pariin kasvatuslaatikkoon ihan kunnolla ja koko kesä syödäänkin niin, ettei tarvitse talvella oreganoa ostaa.

Tämä lohiherkku on varsin helppo valmistaa ja kastike kruunaa koko komeuden. Kastikkeeseen laitoin valkosipulia, sitruunanmehua ja sitä tuoretta oreganoa. Pohjalla on ensin kesäkurpitsat, paprikat ja sipulit pilkottuna ja maustettuna. Kalanpalat maustetaan ja laitetaan puoliksi kypsyneiden vihannesten päälle, kalat kuorrutetaan halloumilla sekä ilmakuivatulla kinkulla ja oreganoa voi vielä ripotella valmiin ruuan päälle. Tästä ei kesäruoka parane.

Terassin sisustaminen on kovassa vauhdissa ja loputkin kesäkukat aion hakea ensi viikolla, niin kivoja ilmoja on luvassa ja nostelen sitten kasvihuoneeseen, jos oikein kovin kylmää yötä on tiedossa. Ensi viikolla on luvassa Särkänniemen reissu helteessä. Olen jo pää pyörällä ilman mitään härveleitä, joten taidan olla lähinnä taustajoukoissa ja matkatavarakuskina. Ehkä se koskenlasku juuri menee. Haikeaa on nämä viimeiset viikot, kun jälleen yksi vuosikerta lähtee koulusta maailmalle. Siihen haikeuteen ei varmaan koskaan totu. Onneksi näillä mussukoilla on tapana tulla tervehtimään silloin tällöin.

Halloumikuorrutettu lohi ja jogurttikastike

Ainekset (4 annosta)

Vihannekset
2 kpl
kesäkurpitsaa
2 kpl
paprikaa
1 kpl
isoa sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2/3 tl
suolaa
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
oreganoa
Lohi
500 g
lohifilettä
2/3 tl
suolaa
0,5 tl
mustaa pippuria
200 g
halloumia
4 kpl
ilmakuivattua kinkkua
Jogurttikastike
300 g
turkkilaista jogurttia
2 kpl
valkosipulin kynsiä
1 rkl
siirappia
2 rkl
sitruunanmehua
0,5 dl
tuoretta oreganoa silputtuna
0,5 tl
suolaa
1/4 tl
mustaa pippuria
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Kuori kesäkurpitsat juustohöylällä, pilko kesäkurpitsat ja paprikat kuutioiksi, silppua sipuli isoiksi paloiksi. Kierittele palaset oliiviöljyssä ja mausteissa. Laita laakeaan vuokaan ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa sillä välin lohi kolmeen tai neljään palaan, irrota palat nahasta. Raasta halloumi. Lisää kalanpalat vihannesten päälle, ripottele kalojen päälle suola ja musta pippuri sekä raastettu juusto, laita takaisin uuniin ja anna paistua kymmenisen minuuttia, lisää ilmakuivatut kinkut kalojen päälle ja anna paistua vielä 10-15 minuuttia kunnes kalat ovat kypsiä. Tämä hiukan riippuu kalojen paksuudesta. Tee sillä välin jogurttikastike. Silppua sipuli ja basilika ja sekoita ainekset keskenään.

Kommentit (4)
  1. Näyttää super hyvältä. Ihanan värikäs ruoka.

    1. sari kalliomaki
      21.5.2018, 07:57

      Tämä oli kyllä hyvää ja ennenkaikkea helppo valmistaa. Kylmä kastike täydensi mukavasti kokonaisuuden.

  2. Tehdään tänään neljännen kerran. Hyvää!!! Voisi sopia Juhannukseenkin.

    1. sari kalliomaki
      16.6.2018, 19:49

      Hei hianoo, että olette myös repsahtaneet tähän. Meilläkin tasaisin väliajoin lohi uunissa ja kaikki tykkää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *