Vielä yksi pala kiitos – keväinen punajuurikakku

Porkkana vaihtui punajuureksi ja aah, mikä väri ja aromi. Kevään juhlat lähestyvät kovaa vauhtia ja moneen tilanteeseen kaivataan helppoa mutta hiukan erilaista tarjottavaa. Punajuurikakku on helppo toteuttaa ja silti tarpeeksi näyttävä myös juhlapöytään. Tosin ei kannata laittaa teiniä punajuurenraastamishommiin, sillä tulos oli kuin pahimmasta katastrofielokuvasta. Sen lisäksi että oma naama oli täynnä punajuuripilkkuja oli niitä myös keittiön pöydällä sekä lattialla. Sormet säästyivät kuitenkin ihan ehjinä ja herkullinen lopputulos korvasi raastamistouhun tuskat. Ei huono.

Inspiraatiota kakun tekoon tuli myös näistä maailman ihanimman värisistä neilikoista. Näitä voi kääräistä folioon ja koristella kakun neilikoilla, säilyvät hyvin ja tuoksukin on ihana. Tämä kakku sopii myös hienosti äitienpäiväaamuun, sillä teko onnistuu hiukan harvemmin kauhanvarteen tarttuvaltakin. Ainekset kun vaan sekoitellaan keskenään ja paistetaan irtopohjavuoassa. Jos suklaakuorrute tuntuu liian vaikealta toteuttaa, sen tilalle voi laittaa kermavaahtoa.

 

 

Punajuurikakku suklaakuorrutteella

Ainekset

2 kpl
punajuuria (keskikokoisia)
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1,5 dl
fariinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 dl
sulatettua voita
4 kpl
kananmunia
Kuorrute
170 g
tummaa suklaata
150 g
voita
2 dl
tomusokeria

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22-24cm). Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi sekä munat ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi punajuuri ja kaada seos vuokaan. Paista vajaan tunnin verran ja kokeile tikulla, että kakku on kypsä. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute sulattamalla kattilassa voi ja suklaa, anna jäähtyä ja lisää sitten tomusokeri hyvin sekoittaen, anna jäähtyä vielä niin, että seos sakenee. Lisää seos kakun päälle.

Kommentit (2)
  1. Ensi kesänä Porin asuntomessuille tulijana kysynkin, pistätkö pystyyn pop up-kahvilan Reposaareen?
    Jos kahvila tulee, käymme Reposaaressa. Olemme käyneet siellä kerran loppukesästä, jolloin siellä oli ihanan seisahtanut tunnelma onkivine pappoineen. Ja jos kahvila tulee, onko se joka päivä auki vai huilaatko sunnuntait?
    Olen seurannut blogiasi monta vuotta ja kuolannut kakkuja ja muita herkkuja. Joitakin olen toteuttanut itsekin.
    Kaunista kevää jatkoa! Terttu

    1. sari kalliomaki
      20.4.2018, 20:43

      Toivottavasti meillä on pop up -kahvila pystyssä, tarkoitus ainakin olisi. Näillä näkymin olemme tiistaisin kiinni, mutta kannattaa liittyä facebookissa tyrniä ja tyrskyjä pop up seuraajaksi, niin kuulee kaikki viimeisimmät käänteet. Tämä Reposaari on aivan ihana paikka poiketa muutenkin, kaunista Takarantaa ja Lontoon kalliota, vehreä Satamapuisto ja idyllinen vanhojen talojen reunustama Kirkkokatu. Onpa kiva kuulla, että blogia on seurattu ja ohjeitakin toteutettu. Oikein ihanaa kevään jatkoa myös sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *