Veriappelsiinisiirappi ja köyhät ritarit

Talven takuulla nopein ja yksinkertaisin, mutta makuvivahteiltaan hienostunein jälkkäri: köyhiä ritareita kermavaahdolla ja veriappelsiinisiirapilla. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja 10 minuuttia. Veriappelsiinisiirappi on luottotuote, joka on samalla makea sekä kirpsakka ja sopii mainiosti todella moneen käyttöön. Puristetaan mehu neljästä appelsiinista ja keitetään sitä sokeridesin kanssa hiljalleen kymmenisen minuuttia. Siinäpä se. Köyhät ritarit taas tehdään meillä perinteisesti pullansiivuista, jotka nopeasti kastetaan molemmin puolin maitoon sekä sokeriin ja paistetaan voissa. Tähän kun vielä vatkaa kaveriksi kolmisen desiä kermaa, on kaikki ainekset kasassa.

Ja mitä siis veriappelsiinisiirapilla voi muuta tehdä? Se on loistava mascarponen ja rahkan maustaja, seos passaa erilaisiin jälkiruokiin tai vaikkapa kakun väliin. Siirapilla saa kanaruokiin ihan uudenlaista hohtoa. Sitä voi lurauttaa vaniljajäätelön päälle tai vaikka lettujen mausteeksi. Aamiaispuuro saa siirapista mukavan kirpsakan lisän ja tällä voi maustaa vaikka sämpylätaikinan. Siirapin väri on sitä tummempi mitä tummempia appelsiineja käytät. Minulla oli joukossa yksi ihan keltainenkin veriappelsiini ja siirapista tuli kauniin oranssia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *