Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Värikästä syksyä

Eilen työmatkalla kuuntelin radiosta väittelyä siitä onko vielä kesä vai ei. Vaikka täällä meri lämmittää pitkään, on silti jo sellainen syyskesäolo ja eilisen sään perusteella jo ihan syksy. Samapa tuo, mutta sen syksyn lähestymisen huomaa siinä, että alkaa tuo oranssi hiipimään huusholliin ihan kuin varmuuden vuoksi muistuttamaan auringosta ja lämmöstä. Eilen laitoin takan rätisemään ja siitä viimeistään tulee sellainen syysolo. Keittiön puolella syksyn lähenemisen huomaa selvästi siinä, että alkaa keitot tekemään tuloaan ja lämmin ruoka korvaa salaatit. Väriä löytyy kivasti näin syksyllä myös lautaselta, kun tarjolla on yllin kyllin kauden vihanneksia. Kehtaako edes tunnustaa, että se pitkä untsikka on roikkunut koko kesän eteisen naulakossa ja eilen totesin, ettei sitä nyt enää kannata mihinkään säilöäkään, kiva vetää päälle, kun istuskelee illalla terassilla. 

Kakkujen päälle kannattaa laittaa koko syyskesä. Yrtit varsinkin sellaiset tukevammat kuten salvia sopivat erinomaisesti kakkujen koristeluun. Salvia kestää hiukan jääkaappiakin, mutta ne ohuemmat yrtit kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua, sillä eivät jääkaapista tykkää. Tämän suklaakuorrutteen päälle on kiva laittaa koristeita, kun kovettuu jääkaapissa hyvin ja koristeet säilyvät vettymättä. SUKLAAKUORRUTE, SUKLAINEN TYRNIKAKKU, MUSTIKAINEN SUKLAAJUUSTOKAKKU.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.