Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Vaniljainen kurpitsahillo

Jos olet joskus syönyt kaupan kurpitsatuotteita ja tullut siihen tulokseen, ettet pidä kurpitsasta, kannattaa päivittää omia näkemyksiä. Itsetehty kurpitsahillo on nimittäin todellista herkkua. Laitoin reilusti aitoa vaniljarouhetta mukaan ja se maistuikin kurpitsan kanssa hienosti. Tänään ollaan siis tehty urakalla kurpitsajuttuja ja reseptejä niihin tuleekin sitten useampi. Halloween-ihminen en ole laisinkaan, mutta kurpitsa sen sijaan kyllä maistuu. 

 

Syksy on selvästi tullut, sillä meidän ullakolla asustelee hiirulainen, eikä mikään tavallinen sellainen vaan gourmet yksilö. Sille kun ei tunnu kelpaavan nuo muoviset uudeaikaiset syötit lainkaan. Tänään kartoitin juustovarastoani ja mietin, että olisiko parasta parmesaani, manchego, homejuusto vai ihan perinteinen Oltermanni. Täytyy vissiin koittaa kaikkia ja katsoa mikä vie voiton. Yörapistelu saa luvan loppua.

Vaniljainen kurpitsahillo

Ainekset

1 kg
kurpitsaa
1,5 dl
vettä
1 kpl
sitruunanmehua
1 tl
aito vaniljarouhetta
500 g
hillosokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioidaan kurpitsa ja laitetaan kattilaan, mitataan mukaan vesi sekä yhden sitruunan mehu. Lisätään joukkoon vaniljarouhetta. Vaniljarouheen voi myös korvata kahdella vaniljatangolla. Keitetään seosta hiljalleen puolisen tuntia, kunnes kurpitsat ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja kuumennetaan uudelleen kiehumispisteeseen. Lisätään hillosokeri ja keitetään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Säilötään valmis hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Kommentit (7)

  1. Polkkapossu

    Huh ja onnea. Itse olen ihan pihalla aina, kun joku kyselee, että kuinka kauan jokin asia säilyy esim. jääkaapissa. Ei hajuakaan. Älkää kyselkö ainakaan, jos tulette käymään
    Polkkapossuun
    🙂 Niin ja hieno hilloidea!

  2. sari kalliomäki

    Kyllä 1 sitruunanmehu tarkoittaa yhden sitruunan mehua 🙂 ja ihan varmaksi en osaa sanoa kuinka kauan säilyy, mutta koska on hillosokerit mukana sanoisin että koko talven. Minulla ainakin kaikki hillosokerihillot säilyvät kyllä tosi hyvin, mikäli niitä muuten riittää :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.