Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Valkosuklaista mustikkapiirakkaa muruilla pellillinen

Löytyykö pakkasesta vielä viimevuotisia mustikoita? Nyt on hyvä aika tehdä pientä pakastimen tyhjennystä ja käyttää mustikat vaikkapa murupiirakkaan, joka on maustettu valkosuklaalla. Pohjaan käytän smetanaa, koska se antaa ihanan happaman maun. Täytteenä on maitorahkaa, joka on maustettu valkosuklaalla ja päällä muruja. Toisinaan lisään vielä muruseoksen joukkoon puoli teelusikallista kanelia, jolloin saa vielä kotiin paistovaiheessa ihanat tuoksut ja kivan kanelisen maun muruihin. Tällä herkulla saa kesäfiilikset ihanasti kaivettua esiin.

Meillä on ollut mustikkapiirakan arvoinen viikko, sillä viime sunnuntaina jännitimme pojun konfirmaatiotilaisuutta. Hienosti se sujui ja säestyskin meni kirkossa varsin mallikkaasti, vaikken kuullut kappaletta harjoiteltavan kuin pari kertaa. Aika kuluu niin vauhdikkaasti ja tuntuu ihan hullulta katsella kun se oma lutunen Marimekon lasten reppua selässä kantanut pikkupoika on muuttunut 190 senttiä pitkäksi komeaksi nuoreksi mieheksi. Juhlat meillä on vasta toukokuussa, kun samalla juhlimme keskimmäisen pojan sähkömieheksi valmistumista. Rippijuhlia on tiedossa tänä kesänä vielä ainakin kahdet, ihania juhlia, ne kun ovat oma tärkeä etappinsa nuorten ihmisten elämässä.

Mustikkapiirakkaa pellillinen

Ainekset

8 dl
vehnäjauhoja
5 dl
sokeria
2 tl
soodaa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
250 g
voita sulatettuna
200 g
smetanaa
3 kpl
kananmunia
300 g
maitorahkaa
100 g
valkosuklaata
4 dl
mustikoita

Tee näin:

Sekoitetaan keskenään vehnäjauhot sekä 4 dl sokeria, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri. Lisätään seokseen sulatettu voi. Otetaan kolmasosa taikinasta erikseen ja lisätään isompaan osaan smetana sekä kananmuna. Painellaan taikina 60cm pellin pohjalle leivinpaperin päälle. Sekoitetaan rahka, 1 dl sokeria, 2 kananmunaa ja sulatettu valkosuklaa keskenään ja levitetään seos pohjan päälle. Ripotellaan päälle mustikat ja lopuksi muruseos. Paistetaan 180 asteessa reilu puoli tuntia kunnes reunat ovat kauniin vaaleanruskeat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *