Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Valkosipulikurkut

Kyllä se vaan niin on, että joskus pussillinen uusia juttuja ei korvaa sitä vanhaa ja hyvää. Minulla on pari kurkkureseptiä, joita on käytetty jo vuosikausia, molemmat äidiltä peritty. Muutaman kerran olen kokeillut jotain uusia versioita, mutta todennut, että meidän perhe syö mieluiten näitä samoja vanhoja. Tekeminenkin on sangen yksinkertaista. Yleensä tosin teen kaksinkertaisen annoksen, sillä kun kurkut tekeytyvät huoneenlämmössä, niitä käydään jatkuvasti ohimennen napsimassa ja jäljellä on vain osa, kun pitäisi alkaa purkittamaan. Parasta tämä on tietysti voileivän päällä ja jossain herkullisessa lihakastikkeessa.

 

Valkosipulikurkut

Ainekset

2 kg
avomaankurkkua
1 l
kivennäisvettä
4 dl
väkiviinaetikkaa
4 dl
sokeria
0,5 dl
suolaa
2 rkl
sinapinsiemeniä
10 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
tilliä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kaadetaan nesteet ja sokeri isoon astiaan. Kannattaa kaataa varovasti, sillä seos voi kuohua. Lisätään mausteet, halkaistut valkosipulit ja siivutetut kurkut. Annetaan kurkkujen valmistua kaikessa rauhassa huoneenlämmössä kolmisen päivää. Sekoitellaan aina välillä. Valmiit kurkut säilötään liemineen lasipurkkeihin ja säilytetään jääkaapissa. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.