Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Vadelmasima

 
 
 
 
Terveisiä petin pohjalta, meillä on sairaita niin että päät kolisee. Simat jää siis tässä huushollissa vapuksi tekemättä, mutta tehkääpä te senkin edestä. Tämä hurmaavan värinen vadelmasima sopii silti vaikkapa kesäjuomaksi. Alkuperäinen ohje on Dansukkerin sivuilta. Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen tilkkaan simaa ja kaada sitten hyvin sekoittaen lopun siman joukkoon. Anna juoman käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita joka pulloon teelusikallinen sokeria ja rusinoita. Säilytä jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.  
 
    
  • 400g pakastevadelmia
  • 500g taloussokeria
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria
  • rusinoita
 
 

Vadelmasima

Ainekset

7 l
vettä
700 g
vadelmia
800 g
sokeria
1/2 tl
hiivaa (sormenpään kokoinen pala)
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään vesi isossa kattilassa, lisätään sokeri sekä vadelmat ja kiehautetaan. Annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisätään hiiva, sekoitetaan. Annetaan siman olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta ja sen jälkeen siivilöidään ja pullotetaan se. Säilötään jääkaappiin. Juoma on valmista juotavaksi seuraavana päivänä ja säilyy hyvänä pari päivää.

Kommentit (2)

  1. Kontturi Seija

    Onpa harmi, että olette sairastuneet! Parantukaahan pian. Täältä tulee lämpöisiä ajatuksia, josko se vähän auttaisi!

  2. sari kalliomäki

    Kiitos Seija <3. Onneksi täällä jo ollaan voiton puolella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.