Vadelmasima

 

Tämä vadelmasima on ehdottomasti meidän perheen suosikki ja mikä parasta tätä väriä ei helposti päihitä millään ja väri siis ihan vaan vadelmasta. Aamusella kun aloittaa siman teon voi seuraavana päivänä jo herkkua nautiskella. Tarvikkeetkin minimaaliset, sillä vesi vaan keitetään isossa kattilassa ja joukkoon lisätään sokeri ja vadelmat, kiehautuksen jälkeen hiukan jäähdytellään ja lisätään hiiva, sitten keitoksen sopii olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta. Lopuksi sima pulloihin ja jääkaappiin ja yön yli oltuaan onkin jo valmis nautittavaksi. 

 

 

Vadelmasima

Ainekset

7 l
vettä
700 g
vadelmia
800 g
sokeria
1/2 tl
hiivaa (sormenpään kokoinen pala)
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitetään vesi isossa kattilassa, lisätään sokeri sekä vadelmat ja kiehautetaan. Annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisätään hiiva, sekoitetaan. Annetaan siman olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta ja sen jälkeen siivilöidään ja pullotetaan se. Säilötään jääkaappiin. Juoma on valmista juotavaksi seuraavana päivänä ja säilyy hyvänä pari päivää.

Kommentit (4)
  1. Ihanan näköistä ja varmasti myös makuista!
    Taidanpa testata jossain vaiheessa vaikka ei vappu olisikaan. 🙂

  2. Paula /Keittotaiteilua
    3.5.2017, 05:28

    Ihanan värinen juoma! Me kokeiltiin tänä vuonna puolukkasimaa ja siitäkin tuli mukavan raikasta, mutta vadelma kuulostaa makuna vielä paremmalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *