Vadelmainen smoothie inkiväärillä – äitienpäiväaamun pelastus

 

 

Äitienpäiväaamu, se monen miehen painajainen, sillä sitä haluaisi ja tahtoisi jotain kaunista ja hyvää, mutta se ei ole aina niin yksinkertaista. Leivontapeukalo voipi olla keskellä kämmentä. Valmista kakkua ei ole kiva ostaa, sillä äiti ansaitsee jotain itse tehtyä. Äiti ei ehkä pidä kakusta lainkaan ja jotain kivaa tarjottavaa pitäisi olla. Valmistelut ovat joka vuosi hiukan jälkijunassa ja aamulla kova kiire, kello käy ja lapset ovat jo ihan hermostuneita. Jotain freesiä ja uuttakin olisi välillä kiva tarjota, jokavuotinen sama sapluuna kun alkaa vuosi vuoden perään toistaa itseään. Niin ja ne lahjat, miten sekin voi olla niin hankalaa. Mietteitä on varmasti monenlaisia ja monessa paikassa ihan stressiksi saakka.

 

Olennaisinta ei kuitenkaan ole se aamupala eikä ne lahjukset, vaan aito arvostus äitien tekemää työtä kohtaan. Työksi sitä kyllä voi välillä sanoa, sillä lapsen kasvattaminen parkuvasta sylivauvasta itsenäiseksi aikuiseksi ei ole ihan helppo homma. Siinä keritään huokailla yksi jos toinenkin kerta ja miettimään, että tehdäänkös tässä nyt oikein vai väärin ja kuinkas tässä pitäisikään toimia. Arvostusta voi osoittaa äidille monella tavalla ja kyllä se aamiaispöytään istahtaminen kaikkien kullannuppujen kanssa on ihana hetki, eikä siinä ole tärkeintä se notkuva pöytä, vaan rakkaiden ihmisten läsnäolo ja tunnelma. Lämpöiset halaukset ja iloinen mieli ovat parasta.

 

 

Tämä vadelmainen smoothie on äitienpäiväaamun pelastus, kunhan tarvikkeet on ostettu valmiiksi. Jotain erilaista, raikasta, nopeasti valmistuvaa, kaunista ja herkkää. Lapset voivat olla valmistamisessa apuna ja smoothien valmistaminen onnistuu koululaisilta jo ihan itsekin. Banaanit muussataan ja lisätään vadelmat, avokado, vaahterasiirappi, appelsiininmehu, mausteet sekä lopusti varovasti sekoittaen jogurtti. Tämän herkun voi koristella vaikka tuoreilla yrteillä ja pakastevadelmilla. Eikö olisikin ihana saada tällainen aamupalayllätys äitienpäivänä?

Vadelmasmoothie

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
kypsää banaania
5 dl
jäisiä vadelmia
1 kpl
avokadoa
1 kpl
appelsiinin mehua
4 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
raastettua inkivääriä
200 g
turkkilaista jogurttia
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Soseuta banaanit ja mahdollisimman jäiset vadelmat, lisää appelsiinin mehu, inkivääri sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää jogurtti ja sekoita varovasti tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Jaa annosastioihin ja koristele vadelmilla, siemenillä sekä basilikalla.

Kommentit (1)
  1. Johanna / hellan ja viinilasin välissä
    10.5.2018, 10:42

    No olisi todellakin, niin huippu kaunis lasillinen herkkua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *