Vaahtokarkkijuustokakku kirsikoilla

 

Muistattehan vielä pääsiäisenä suuren innostuksen aiheuttaneen herkullisen VAAHTOKARKKIJUUSTOKAKUN? Reseptiä käytiin katsomassa tuhannen tuhatta kertaa ja somesta löytyi ihastuttavia erivärisiä versioita kakusta. Jos et vielä pääsiäisen aikaan kakkua kokeillut, niin nyt olisi aika. Tämä juustokakku nimittäin on myös mitä ihanin kesäherkku, sillä sen tekeminen onnistuu vaikka mökillä. Ei tarvitse pelata liivatteen kanssa, sillä kakku hyytyy vaahtokarkkien avulla ja täytteen voi vain kumota kauniiksi keoksi valitsemansa herkkupohjan päälle. Ohjeessa on käytetty Bastogne-keksejä, jotka sopivat tähän hyvin, mutta yhtälailla tähän käy vaikka dominot. Koristeeksi kelpaavat niin syreenit, kurkkuyrtin kukat, mansikat, mustikat tai kirsikat. Tästä kirsikkaisesta kakkuversiosta jätin pohjaan tulevat persikat pois, sillä kirsikat tuovat riittävästi hedelmäistä makua.

 

Useampaan kertaan meillä on tätä kakkua tehty, mutta edelleen on kokeilematta se vaaleanpunaisista vaahtokarkeista tehty vaaleanpunainen versio, johon voisi tiputtaa vielä pari tippaa ruusuesanssia täytteeseen ja koristella punaisilla ruusun terälehdillä. Ehkä se valmistuu juuri juhannukseksi.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *