Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Uuden vuoden romminen hedelmäsalaatti

Erehdyin lukemaan Ilta-Sanomien suklaakonvehtikulutusjuttua, jonka mukaan viiden suklaakonvehdin kuluttamiseen tarvitaan tunnin reipas lenkki. Höpö höpö, minun pitäisi tämän mukaan kävellä ripeästi tunti päivässä kahden kuukauden ajan, jotta kuluttaisin kaikki joulunpyhinä syömäni suklaat. Ei se voi mitenkään pitää paikkaansa, niinpä jatkan ahneesti uuteen vuoteen saakka, jolloin tulee ehkä se perinteinen stoppi. Toiset vaan eivät voi elää ilman suklaata ja kohtuullisuudenkin kanssa on niin ja näin, sitä paitsi jouluöverit suklaan kanssa ovat ihan nam ja huoh.

Pieni kevennys joulun jälkeen on kuitenkin paikallaan ja uutena vuotena meillä on perinteisesti tarjolla hedelmäsalaattia. Siitä on olemassa niin monta versiota, mutta tämä on terästetty tilkalla rommia ja hedelmien kanssa maistuu karhunvadelmahillolla maustettu mascarpone. Joku kirjoitti blogissaan, että miksei joulusta voisi hypätä suoraan kesään, itse haluan kuitenkin sen kevään siihen väliin, sillä se on parasta aikaa vuodessa. Hedelmäsalaatin kera voi ainakin haaveilla siitä tulevasta kesäkaudesta. Ja hei, puolen vuoden päästä tuoksuvat jo juhannusruusut.

Romminen hedelmäsalaatti

Ainekset

1 kpl
banaania
150 g
mansikoita
150 g
persikkaa
150 g
viinirypäleitä
2 kpl
kiiviä
2 kpl
omenaa
1 kpl
granaattiomenaa
Kastike
4 rkl
vaahterasiirappia
4 rkl
vaaleaa rommia
4 rkl
sitruunamehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Siivutetaan hedelmät sopiviksi paloiksi. Leikataan granaattiomena puoliksi ja koputellaan siemenet irti. Sekoitetaan kastikkeen ainekset. Asetellaan hedelmät tarjoilukulhoon, lurautetaan kastiketta päälle ja sekoitetaan hyvin. 

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Pakko kommentoida:Sinulla iki-ihanat Grapponia-jälkiruokakulhot !

  2. sari kalliomäki

    Näillä on melkoisesti tunnearvoa, sillä ovat muistona mummulta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.