Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Tuplapurilaista isukille

Näitä meillä syötiin kesällä useaan kertaan, mutta tämä sopii loistavasti myös syksyisempiin keleihin. Ajattelin laittaa tämän tähän siltä varalta, että jollain on vielä isänpäivämenu hakusessa ja kaipaisi jotain kohtuullisen simppeliä. Monessa paikassahan isänpäivänä ajellaan paikasta toiseen, eikä ole aikaa panostaa mihinkään todelliseen gourmet-ateriaan. Tässä on siis nopea ja herkullinen vaihtoehto. Tuplapurilainen naudan lehtipihvillä ja auramajoneesilla. Välissä parikin pihviä, että lähtee nälkä hiukan isommaltakin mieheltä ja tietysti paljon hyvin paistettua sipulia muiden lisukkeiden kera. 

Tee ensimmäiseksi auramajoneesi ja laita kylmään. Laita valmiiksi kaikki hampurilaiseen tulevat täytteet, tomaatti, salaatti ja rucola. Kuori ja leikkaa siivuiksi pari isoa sipulia, paista sipulit voissa ja laita odottamaan. Osta naudan lehtipihvit valmiina tai nuiji itse leivinpaperin välissä. Sulata pannulla hiukan voita ja lisää ripaus öljyä. Pannun pitää olla kuuma, kun lihat lisätään. Paista ihan pieni hetki molemmin puolin, minuutti on jo liikaa. Laita lämmitettyjen sämpylöiden väliin haluamiasi täytteitä sekä mausteita ja pariin väliin lehtipihvi kastikkeineen sekä reilusti paistettua sipulia. Ja isukki tykkää.

Auramajoneesi

Ainekset

120 g
smetanaa
1 dl
majoneesia
2 tl
vaahterasiirappia
2 tl
omenaviinietikkaa
60 g
Aura Gold-muruja
Muut ainesosat
mustaapippuria ja suolaa maun mukaan.

Tee näin:

Sekoitetaan smetana ja majoneesi keskenään, lisätään joukkoon mausteet sekä auramurut. Tarkistetaan maku. Säilytetään kylmässä. 

Kommentit (1)

  1. Tiina Garvey

    Wau mikä torni! Rakastan sinihomejuustoa (tai no ihan kaikkia juustoja), ja kastikkeessa on vieläpä myös vaahterasiirappia. Myyty!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.