Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Toffeinen viskikakku isälle

Aavistuksen verran haastavia nämä viskireseptikehitelmät. Meillä nimittäin Ukko on aika tarkka viskikokokelmastaan ja joudun sieltä aina silloin tällöin hiukan lainaamaan. Ja ollakseni rehellinen hiukan on pikemminkin reilusti. Ehkä pitäisi ostaa joku oma hiukan edullisempi pullo leivontaa varten.

 

Uusimpana villityksenäni on viskitoffeepalat, jonka ohjeen toivottavasti pian saan tännekin laitettua. Tämä kakku on suunnattu viskistä pitävälle isälle ja maku on sen mukainen. Toffee ja viski sopivat hienosti yhteen ja tätä kakkua voi kostuttaa viskillä vielä sen mukaan, kuinka voimakkaaksi maun haluaa. Kakun voi tehdä valmiiksi jo paria päivää ennen tarjoilua, sillä se säilyy mehevänä jääkaapissa useammankin päivän ja kostutella voi pitkin matkaa. Koristeeksi voi laittaa vaikkapa kermavaahtoa ja kirsikoita. 

 

No niin, nyt tuli lausuttua sana viski niin moneen kertaan, että seuraavaksi blogi varmaan julistetaan pannaan, joten kirjatkaa resepti ylös pikaisesti ja ilahduttakaa isää sunnuntaina, hän on sen takuulla ansainnut.

 

Toffeinen viskikakku isälle

Ainekset

200 g
Brunberg toffeepaloja+ 0,5 dl kermaa
175 g
voita
2,5 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
ruokasoodaa
1 dl
kermaa
1 dl
viskiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä toffepalat sekä kerma. Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan joukkoon varovasti osissa jäähtynyt toffeeseos. Yhdistetään kuivat aineet keskenään ja kerma sekä viski keskenään. Lisätään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaviskiä. Kaadetaan valmis taikina jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 170 asteessa 45 minuuttia. Kumotaan kakku vähän jäähtyneenä. Kostutetaan viskillä ja annetaan maustua päivän tai kaksi. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä. 

Kommentit (4)

  1. Vierailija

    Ihana.vaikka kipeänä ja seurailen näitä blogeja.alkoi tekemään mieli tuota kakkua.

  2. Maku_Elina

    Mahtava määrä toffeeta taikinassa! Tästä ei voi tulla kuin äärettömän herkullista. Ja kuva on ihana!

  3. sari kalliomäki

    Kiitos 🙂 toffee tekee tästä kyllä ihanan pehmeän makuista.

  4. Painted By Cakes – Emma Iivanainen

    Oi miten ihania kuvia! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.