Toffeejuustokakku

 

Koskas olet viimeksi pitänyt Hellin ihan vaan itseäni -päivän? Jos et ihan hiljakkoin, niin taitaisi taas olla aika. Villasukat jalkaan ja nenän alle hyvä elokuva, jotain erinomaista herkkua ja kuplivaa juotavaa. Niin ja tietysti sellainen minua ei saa häiritä, jos ei kukaan tee kuolemaa -ilme. Näillä pääsee jo aika pitkälle. Tähän ikään mennessä sitä on oppinut, että omat hetket on otettava, niitä ei kukaan lahjoita. Kuten on oppinut myös senkin, että kun pitää itsestään huolta, jaksaa pitää paremmin huolta myös muista.

 

Omaan hetkeen sopii erinomaisesti toffeinen juustokakku. Paljon pehmeää mascarponea, hiukan tuorejuustoa ja kermavaahtoa sekä runsaasti Brunbergin toffeepaloja. Maussa ei ole valittamista, eikä pehmeydessäkään. Jos ei ole kovin ahne, jää tästä vielä seuraavaksikin päiväksi tai sitten sille muulle väelle, joka ei uskalla edes kysyä omaa osaansa, koska sillä on taas se älä vaan kysy mitään -ilme päällä. 

 

 

Toffeejuustokakku

Ainekset

180 g
Digestive-keksejä
80 g
voita
400 g
Brunberg toffeepaloja
3,5 dl
vispikermaa
500 g
mascarponejuustoa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
7 kpl
liivatelehtiä
3 rkl
vettä
Muut ainesosat
Kahta eri suklaata molempia yksi levy.

Tee näin:

Sekoitetaan kattilassa toffeepalat puoleen desiin kermaa ja sulatetaan. Annetaan jäähtyä. Murskataan keksit ja lisätään sulatettu voi. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappin. Vatkataan loppu kerma vaahdoksi ja lisätään siihen tuorejuusto sekä mascarpone. Lisätään jäähtynyt toffeeseos ja tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa sokeria. Kiehautetaan vesi ja lisätään kylmässä vedessä viitisen minuuttia liotetut liivatelehdet. Kaadetaan liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mascarpone-tuorejuustoseokseen. Kaadetaan vuokaan ja annetaan hyytyä parisen tuntia. Valmistetaan koristeet. Sulatetaan suklaalevy ja levitetään se lautasen päällä olevalle leivinpaperille, annetaan jäähtyä kylmässä. Napsautellaan jäähtynyt suklaalevy sopiviksi paloiksi ja pistellään ne kakun päälle. Eloisamman kakun saa, jos koristelee sekä valko- että maitosuklaalla.

Kommentit (5)
  1. No nyt ei voi olla muuta kuin älyttömän hyvää! <3 Olen tehnyt kaikkia mahdollisia juustokakkuja, mutta toffeen makuista en ole tainnut vielä kokeilla tai maistaa.

  2. No nyt on kyllä vierähtänyt liian kauan sellaisesta Hellin itseäni-päivästä! saako sulta tilata tällaisen kakun kotiin kun pidän sen päivän? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *