Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Terveelliset kananmunamuffinit

Terveelliset kananmunamuffinit sopivat mainiosti aamupalaksi, nämä säilyvät useamman päivän jääkaapissa, joten kannattaa tehdä isompi erä kerralla. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy ja meillä nämä toimivatkin sellaisina hävikistä herkuksi -tuotteina. Eikä haitaa vaikka osassa olisi eri täytteitä mitä toisissa, kunhan tulee jääkaappia tyhjennettyä sopivasti. Tähän kelpaa paprika, kesäkurpitsa, tomaatti, sipuli, valkosipuli, pekoni, makkara, kinkku, yrtit, herkkusienet ja pinaatti. Jos täytteenä on pekonia tai kypsentämätöntä lihaa, olen paistanut täytteet ensin pannussa, mutta muuten laitan vaan täytteet hyvin voideltujen muffinssivuokien pohjalle. Tämä on myös oiva tapa tuhota juustojen loput ja juustoraasteen ripottelen täytteiden päälle. Lopuksi kaadan päälle kananmunat, joihin on sekoitettu suola ja muut mausteet. Koloa ei kannata laittaa ihan täyteen, sillä muffinit kohoilevat vähän uunissa. Rakenne on varsin ihastuttava, sillä kananmunamuffinit ovat pehmeitä ja täyteläisiä.

Aamiaismuffinit

Ainekset

6 kpl
kananmunia
0,5 dl
kermaa
1 kpl
paprikaa
1 kpl
sipulia
1 dl
savuhärkää kuutioina
2 kpl
valkosipulinkynttä silputtuna
0,5 dl
tuoretta basilikaa silppuna
2 dl
kermajuustoa raasteena
0,5-1 tl
suolaa
0,2 tl
mustaapippuria

Tee näin:

Silppua sipuli, paprika ja savuhärkä. Voitele hyvin muffinipannu ja laita paprika, sipulit sekä savuhärkä vuokien pohjalle, lisää päälle silputtu basilika sekä juustoraaste. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma sekä mausteet ja kaada seos vuokiin täytteiden päälle. Jätä hiukan tilaa, sillä muffinit kohoilevat uunissa. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes kananmuna on selvästi hyytynyt.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.