Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Täytetyt portobellot

Ei ole kesän voittanutta. Nyt kesä vie niin, ettei meinaa perässä pysyä. Lämpimiä kesäöitä, ihanaa musiikkia, pientä biletystä, retkiä ja reissuja, siis sopivan sutjakkaa menoa. Lomakausi parhaimmillaan ja reppu täynnä ideoita sekä matkakuumetta. Yhtenä kauniina kesäiltana meille kokoontui kaveriporukka, jonka kanssa meni yökin mukavasti. Kokeilin jotain uusia salaattejakin, mutta täytetyt sienet taisivat olla suosikkeja, koska ne hävisivät kaikki aikas vauhdilla. Tässä ohjetta niihin. Sienten kanssa kokeiltiin useampaakin viinisortimenttia, mutta parhaaksi sienten kaveriksi nousi tämä Footmark Pinotage 2013, jossa on hinta-laatusuhde kohdillaan. Mukava, helposti juotava, raikkaan marjainen, makeahko ja sopivan monivivahteinen. Erittäin hyvä pari tällaiselle grilliruualle, pippuripihvin kanssa ottaisin varmasti jotain muuta. 

Täytetyt portobellot

Ainekset

500 g
portobelloa
1 kpl
paprikaa
5 kpl
kevätsipulia (myös varsia)
200 g
pippurista creme fraichea
200 g
sipuli-ruohosipuli Koskenlaskija sulatejuustoa
150 g
mozzarellaraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikataan portobelloista jalat pois ja rapsutetaan heltat irti. Levitetään sienet uunipellille leivinpaperin päälle. Silputaan sipulinvarret sekä paprika ja paistetaan voissa hieman pehmeäksi. Portobellojen jalat voi silputa joukkoon. Lisätään pippurinen creme fraiche ja sekoitetaan. Lisätään seos portobellojen sisälle. Laitetaan seoksen päälle pari palaa sulatejuustoa ja päällimmäiseksi mozzarellaraastetta. Paistetaan 200 asteessa 15 minuuttia, maukasta jälkeä tulee myös grillin kautta. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.