Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Täytettyjä porsaan ulkofilepihvejä

Voiko kukkakaalia syödä liikaa, toivottavasti ei sillä sitä on nyt tullut tehtyä muodossa jos toisessa. Kukkakaaligratiinin kaveriksi tetiin näitä täytettyjä porsaan ulkofileitä, jotka upposivat herroihin varsin hyvin. Täytteeseen laitoin maustamatonta tuorejuustoa, paistettua pekonia, ruohosipulia, valkosipulia ja juustoraastetta, josta osa oli kermajuustoa ja osa parmesaania. Tähän sopii myös loistavasti ne kaikki juuston loput jääkaapista. Ulkofileiden leikkaaminen on ikävä homma, mutta kun veitsi on terävä ja toisella kädellä painaa päältä päin, niin onnistuu kyllä. Varokaa sormianne. Omani oli muutaman päivän paketissa, sillä kokeilin käytännössä että sipulileikkuri on hyvässä terässä. 

Täytettyjä porsaan ulkofilepihvejä

Ainekset

8 kpl
porsaan ulkofileepihviä
200 g
philadelphia tuorejuustoa
2 dl
juustoraastetta
3 kpl
valkosipulinkynsiä
0,5 dl
hienonnettua ruohosipulia
140 g
pekonia
0,5 tl
mustaapippuria
0,5 tl
suolaa
1 rkl
situunanmehua
Muut ainesosat
Panerointia varten kolmelle lautaselle, vehnäjauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja.

Tee näin:

Leikkaa paksut ulkofilepalat pitkittäin puoliksi niin että ne jäävät toisesta reunasta toisiinsa kiinni. Ripottele pihvien molemmin puolin hiukan suolaa ja mustaapippuria. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja jäähdytä. Sekoita tuorejuustoon mausteet sekä juustoraaste, jäähtynyt pekoni, sitruuna ja silputut sipulit. Jaa seos pihvien sisälle keskelle. Painele fileet reunoista kiinni. Pyöritä molemmat puolet vehnäjauhossa sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista parin minuutin ajan molemmin puolin kuumalla pannulla voissa ja siirrä laakeaan vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa vielä parinkymmenen minuutin ajan. 

Kommentit (2)

  1. PirkkoPirkko

    Siis tuleeko tähän todellakin 8 kpl porsaan ulkofilettä?

  2. sari kalliomäki

    No siinäpä olisi lihaa kerrakseen, lisäsin pihvisanan perään, ettei kukaan vaan valmista 8 ulkofilettä samaan aikaan 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.