Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Talviloman paahdettu kukkakaalikeitto cheddarilla

Talviloma puolessa välissä ja täällä vaan niistellään. Meneehän se näinkin, mutta liikunnan riennot täytyy kyllä tällä lomalla suosiolla sivuuttaa. Niinpä olemmekin harrastaneet kaikkea muuta mukavaa. Jospa viikonloppuna pääsisi pulkkamäkeen, ettei laskettelun jalo taito vallan unohdu. Olen viime aikoina tehnyt itselleni yhden jos toisenkin keiton ja olen erityisen ihastunut tähän paahdettuun kukkakaaliin cheddarilla höystettynä. Täyteläinen keitto riittää hyvin minulle lounaaksi, miesväelle kylläkin lähinnä vain alkupalaksi. Paahdettu kukkakaali sopii moneen ruokaan ja maku on hurmaava. Rapsakan pekonin kanssa yhdistettynä tämä sopii ehdottomasti juhlavampaankin ateriaan. 

Keitto valmistuu hyvinkin simppelisti. Kukkakaalinpalaset kieputellaan öljyssä ja ripotellaan päälle hiukan suolaa sekä mustapippuria ja paahdetaan 180 asteessa kauniin ruskehtaviksi. Sitten vaan paistetaan sipulia ja valkosipulia sekä timjamia, lisätään kanalientä ja kukkakaalit. Seosta keitellään parikymmentä minuuttia ja sitten sekoitetaan sileäksi. Lopuksi lisätään cheddaria raasteena sekä kermaa. 

Paahdettu kukkakaalikeitto cheddarilla

Ainekset

1 kpl
kukkakaali
3 rkl
öljyä (paistamiseen)
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulin kyntta
1 rkl
tuoretta timjamia
6 dl
kanalientä
3 dl
cheddar juustoa raastettuna
2 dl
kermaa
Muut ainesosat
Keiton kaveriksi sopii paistettu pekonimuru.

Tee näin:

Pyöritetään kukkakaalinpalat parissa ruokalusikallisessa öljyä, ripotellaan päälle hiukan suolaa ja pippuria, levitetään pellille ja paahdetaan 180 asteessa kauniin ruskeiksi vajaan puolen tunnin ajan. Keitetään kanaliemi kattilassa valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Silputaan sipulit, paistetaan sipulia viitisen minuuttia pannulla, lisätään valkosipuli sekä timjami ja paistetaan minuutin verran. Kaadetaan kattilaan ja lisätään kanaliemi sekä paahdetut kukkakaalit ja keitellään hiljalleen 20 minuuttia. Sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisätään juusto sekä kerma ja annetaan sulaa liikaa kuumentamatta. Lisätään suolaa ja pippuria. 

Kommentit (6)

  1. sari kalliomäki

    Kiitos nuppu1, vielä kun vuorokaudessa olisi hiukan enemmän aikaa, voisi oikein panostaa valokuvaamiseen :D.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.