Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Sweet and sour -kanaa

Meidän perheessä on tasan yksi sweet and sour -ihminen ja se olen minä. Himo iskee aina joka syksy ja laantuu jouluun mennessä, joten nyt on siis tämän maun kulta-aika. Mausteita, makeaa ja hedelmäistä. Kaupan valmiit Uncle Bens ja muut sweet and sourit eivät ole mitään sen jälkeen, kun on tätä testannut. Oikein tulisen chilin ystävä lisää kastikkeeseen vielä chilin tai pari terävyyttä antamaan. Tuore ananas on ihan must ja kanan kanssa sopii mainiosti vaikkapa jasmiiniriisi. Kastikkeessa käytetty balsamiviinietikkakastike on Pirkan. Sen voi tietysti korvata myös viinietikalla, mutta maku ei ole aivan sama. Hellikää itseänne tässä sumuisessa, pimeässä syksysäässä makealla hedelmäisellä kanalla. Lohturuokaa sanoisin.

 

Sweet and sour -kanaa

Ainekset

800 g
maustamattomia kanafileitä (2 pkt)
1,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
1,5 rkl
valkosipulijauhetta
2 kpl
kananmunaa
2 dl
maissitärkkelystä
300 g
tuoretta ananasta
2 kpl
paprikaa
3 dl
sokeria
1 dl
ketsuppia
2 dl
balsamiviinietikkakastike
1,5 rkl
worcestershirenkastiketta
3 tl
valkosipulijauhetta
0,5 tl
mustaapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikataan kanafileet paloiksi. Laitetaan suola, mustapippuri ja valkosipulijauhe kulhoon ja kieritellään kananpalat seoksessa. Kastetaan palaset maissitärkkelyksessä ja sitten kananmunassa ja ruskistetaan kuumalla pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa niin, että vain pinta ruskistuu. Siirretään palat paitoastiaan. Pilkotaan paprikat sekä anananas ja laitetaan vuokaan kanojen kanssa. Sekoitetaan kastikkeen ainekset keskenään ja kaadetaan kastike kanojen päälle. Paistetaan 180 asteessa tunnin verran välillä kanoja käännellen. 

Kommentit (10)

  1. Marikainen-kysyy

    Hei, tuleeko reseptiin todella 3dl sokeria?

  2. sari kalliomäki

    Tulee 3dl sokeria, voit kokeilla vähemmälläkin, mutta balsamiviinietikka tarvitsee kaverikseen aikas paljon sokeria. ja lihaakin on melkein kilo.

  3. Kyösti R

    Hei. Kiitos ohjeestasi. Kokeilen viikonloppuna tehdä tätä pelkän koiven kera..
    Kyösti

  4. Kyösti

    Hyvää oli. Teen uudestaan!

  5. sari kalliomäki

    Olipa kiva kuulla että tykkäsit ja tulee resepti uudelleen käyttöön 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.