Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Suussasulava suklaapala

Kyllä se suolainen aamiainen vaan on jotain, mutta on se äiti myös makean tarjottavan ansainnut. Tämä tuhdin suklainen herkkupala tehdään vuokaan ja leikataan sopiviksi paloiksi, pienelläkin palalla lähtee varmasti makeannälkä. Koristeluun sopii sokerimassaruusut tai vaikka mascarponekuorrutus ja tilkka sitruunatahnaa. Ja jälleen kannattaa olla tarkkana, ettei pidä leivospohjaa liian kauan uunissa, heti siis pois, kun tikkuun ei enää jää taikinaa kiinni. Nämä on myös helppo valmistaa gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Valmista pohjat lauantaina, koristele sunnuntaiaamuna, kyllä äiti tykkää.

Olen tehnyt tätä samaa suklaapalaa myös kookoksisena ja vaihtanut fariinisokerin kookossokeriin ja puolet jauhoista kookosjauhoihin. Tällainen versio sopii tietenkin kookoksen ystävälle, mutta koska niitä ei meiltä montaa löydy niin yleensä tulee tehtyä tämä perusversio, mikä kelpaa ihan jokaiselle. 

Suklaapala manteleilla

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
250 g
voita
2 dl
fariinisokeria
2 dl
sokeria
3/4 dl
smetanaa
3 kpl
kananmunia
2 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaakaojauhetta
2,5 dl
mantelilastuja (paahdettuna)
Muut ainesosat

Tee näin:

Paahda mantelilastut ja jätä odottamaan. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä ja anna hieman jäähtyä. Sekoita hyvin sokerit, kananmunat, jauhot, leivinjauhe, smetana ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon suklaavoi sekä paahdetut mantelilastut. Laita vuokaan (suorakulmainen teemakulho) leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan, levitä tasaiseksi ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikulla koitettaessa pohja on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa sitten pieniksi paloiksi. Palat voi koristella kermavaahtoruusukkeilla tai marsipaanikoristeilla. Tällä reseptillä saa valmistettua noin 15 herkullista suklaapalaa, sillä palat ovat aika pieniä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.