Suussasulava pikkusuolainen
Oiva Pari -kisa on jo ennättänyt viimeiseen osakilpailuun saakka. Ihan kaikkiin en kerinnyt ottamaan osaa, mutta tätä ei voinut vastustaa. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut kaipasi kaveria ja tähän kisaan valmistauduttiinkin hartaasti nauttimalla Ukon kanssa useampaa eri G.H. Mumm samppanjalaatua, kuvassa Le Rose. Ja löytyihän sitä sitten jotain gourmet fast foodiakin samppanjalle kaveriksi. Pohjana voitaikinalevy, päällä savukalatahna, jossa avokadoa, rucolaa ja katkarapuja mausteiden kera. Nopeatekoinen, mutta erittäin herkullinen pikkusuolainen kaikkine makuvivahteineen.
Suussasulava pikkusuolainen
Ainekset
- 500 g
- voitaikinaa
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g
- valkosipulista tuorejuustoa
- 0,5 kpl
- sitruunanmehua
- 2 kpl
- avokadoa (pieninä kuutioina)
- 50 g
- katkarapuja (pakaste)
- 2 dl
- rucolaa (silputtuna)
- 300 g
- savulohta
- 1/4 tl
- mustaapippuria
- 1/4 tl
- sitruunapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikataan voitaikinalevyt puoliksi ja paistetaan kypsäksi kahden pellin välissä. Sekoitetaan täytteen ainekset keskenään. Tarkistetaan maku ja levitetään täyte jäähtyneille pohjille ja nautitaan hyvässä seurassa hyvä viinin kanssa.
Onpa ihana pikkusuolainen! ja en kyllä pistäisi pahitteeksi lasia tai paria kuohuvaa 😉 ihanaa maanantaita!
Lasi tai pari kuohuvaa on lähes aina paikallaan ja tekee arjestakin juhlaa 😀