Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Suppilovahveroinen pizza

Tie miehen sydämeen käy hyvän ruuan kautta. Pakkohan sitä jotain on yrittää, kun remontti painaa päälle ja rouvan pitäisi saada omia ehdotuksiaan läpi. Vaikka sitten hyvällä pizzalla ja sopivalla viinillä, jos ei muuten. Katsotaan tehoaako.

Minkäslainen pizzapohja on teidän suosikkinne? Meillä on tällä hetkellä tällainen kylmänostatettu pohja, josta tulee kyllä ihan superhyvä. Ainoa miinus on se, että pitää hiukan aikaisemmin tietää, koska pizzaa haluaa, sillä taikinan täytyy olla kylmässä vähintään pari tuntia. Tosin sen voi myös tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Tässä pizzassa on täytteissä pientä variaatiota, kun kastikkeena on smetanaa ja savuporotuorejuustoa, aika pistämätön yhdistelmä ja savuporo maistuu mukavasti suppilovahveroiden, parmankinkun ja punasipulin kanssa. Ongelmani on edelleen pizzanteossa se, että täytteitä tuppaa tulemaan liikaa ja silloin pohjasta ei tule tarpeeksi rapea ja hyvä. Parannettavaa siis löytyy. Tässä makuyhdistelmät olivat kuitenkin hyvin kohdallaan ja sienet upposivat suuremmitta valituksitta myös nuoriin miehiin. 

 

Suppilovahveroinen pizza

Ainekset

2,5 dl
kylmää vettä
1 rkl
valkosipulista oliiviöljyä
0,25 kpl
hiivaa
7 dl
durum vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
Täyte:
70 g
tomaattipyreetä
80 g
smetanaa
60 g
savuporotuorejuustoa
10 kpl
parmankinkkua (siivuja)
1-2 kpl
punasipulia
0,5 l
suppilovahveroita
200 g
mozzarellajuustoraastetta
0.25 tl
suolaa
0,25 tl
mustaapippuria
0,5 dl
timjamia (tuoretta)
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmistetaan pizzataikina. Sekoitetaan kylmään veteen hiiva, suola sekä öljy. Lisätään vehnäjauhot pienissä erissä hyvin sekoittaen. Laitetaan taikinapallo peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Taikinan voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä. Kaulitaan taikinasta kaksi isoa pizzapohjaa. Jos haluat ohuen pohjan, kannattaa pohja kaulita todella ohueksi. Pohjasta tulee myös tosi hyvä pannupizzamainen pohja, jos sen jäättää aavistuksen paksummaksi, nousee tosi hyvin. Paistetaan suppilovahverot pannulla niin, että kosteus haihtuu ja silputaan sipulit.  Levitetään pizzapohjille tomaattipyree ja seuraavaksi keskenään sekoitetut smetana sekä savuporotuorejuusto. Levitetään pohjille pilkottu parmankinkku, suppilovahverot, silputut punasipulit. Ripotellaan päälle pikkuriikkisen suolaa, mustaapippuria ja tuorettta timjamia. Peitetään koko komeus mozzarellajuustoraasteella. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi. 

Kommentit (6)

  1. Vierailija

    Nyt vielä metsään ja sit pizzaa.ihanan ja maukkaan näköinen

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.