Suloista suklaakermavaahdolla

Tässä vielä kuva nuoren miehen synttäripaakelsista, joka tehtiin sellaiseksi, että äitikin sai maistaa. Pohjana siis gluteeniton suklaakääretorttu, joka on leikattu paloiksi ja koottu suht koht ympyräksi, tästä tulee myös kiva, jos laittaa reunalliseen piirakkavuokaan. Täytteenä on purkki vatkattua vispikermaa sekä purkki laktoositonta mascarponea sekä pari lusikallista kuusenkerkkäsiirappia, joka tuo ihanan persoonallisen metsän henkäyksen tähän torttuun. Kuorrutteena on suklaakermavaahtoa, jota on pursotettu monesta erilaisesta tyllasta ja aika yksinkertaisesti siis saa hiukan erilaisen tyylikkään kuorrutuksen. Suklaakermavaahtoa varten vatkasin kaksi purkkia vispikermaa, jota vatkasin ensin hetken aikaa ja lisäsin sitten ruokalusikallisen tuhtia kaakaojauhoa ja vatkasin kunnolla vaahdoksi. Jos haluaa tummemman kuorrutteen, voi kaakaota laittaa toisenkin ruokalusikallisen. Lopuksi sekaan sopivasti sokeria. Kääretortusta saa mainion gluteenittoman pohjan nopeasti ja kerroksia voi toki tehdä useammankin ja kuorrutetta laittaa reunoihinkin, jos siltä tuntuu. Tällä samalla systeemillä saa myös näyttäviä yksittäisiä leivoksia, jos pursottaa eri tyllakuvioilla jokaisen tortunpalan päälle erikseen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *